Gott dostane Zlatou slepici! Jde o prestižní mediální ocenění

 Celebrity 
13. října 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karlu Gottovi se dostane v německu velké mediální pocty! archiv
Má 41 Zlatých slavíků, jednoho Platinového, celou řadu dalších cen a teď dostane Karel Gott ještě Zlatou slepici. Jde o prestižní mediální ocenění, které si dnes v Německu převezme.

V roce 2009 získal Zlatou slepici i exprezident Václav Havel. Německou mediální cenu za celoživotní dílo letos obdrží Gott během slavnostního večera v Lipsku. Na akci vystoupí také David Garett či skupina The Kelly Family. 

„Karel Gott baví svou hudbou a svým nezaměnitelným hlasem už více než půl století lidi napříč generacemi,“ zdůvodnil rozhodnutí ocenit českého popového zpěváka Stefan Kobus, šéfredaktor časopisu Super-Illu, který spolu se stanicemi MDR a RBB cenu uděluje.

Osobnosti z oblasti sportu, hudby a televizní tvorby, ale i politici a zástupci občanské společnosti dostávají Zlatou slepici od roku 1995. Ocenění ve formě kura domácího je pojmenované na počest německé zpěvačky a kabaretistky Helgy Hahnemannové, které se přezdívalo „Henne“ tedy Slepice.  

V minulosti cenu dostala řada významných politiků. Kromě Václava Havla, německých exprezidentů Romana Herzoga, Horsta Köhlera, Joachima Gaucka a bývalého německého kancléře Helmuta Kohla a jeho současné nástupkyně Angely Merkelové také třeba bývalý sovětský vůdce Michail Gorbačov a polský exprezident Lech Walesa. 

Ze sportovců se mohou Zlatou slepicí pyšnit rychlobruslařka Claudia Pechsteinová a tenistka Sabine Lisickiová, ze zpěváků Udo Jürgens, Udo Lindenberg a Nena a z výtvarných umělců třeba Christo.

Karel Gott je v německy mluvících zemích, zvlášť přímo v SRN jedním z nejpopulárnějších umělců. Někteří Němci dokonce hrdě tvrdí, že “Karl ist nur unesere”, tedy že „Karel je jenom náš”! V neděli má pak Mistr převzít další prestižní ocenění i v Praze.  

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve