Zdeněk Troška má smutek! Zemřela mu milovaná maminka

 Celebrity 
05. října 2017 01:01 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Pro Zdeňka Trošku byla maminka Růženka nejbližším a nejmilovanějším člověkem! Archiv/M. Podhora
To, čeho se dlouhé měsíce bál, přišlo. Režiséru Zdeňku Troškovi zemřela jeho milovaná maminka Růženka. Bylo jí 89 let. Poslední měsíce byl její stav už velmi špatný, přesto filmař věřil, že alespoň ještě jedny Vánoce společně stráví.

Režisér přišel před šesti lety o tatínka Václava (†80), který hrál v jeho trilogiích Slunce, seno starého Konopníka. Maminka Růženka zase maminku doktora Káji.

„Maminka na tom není nejlépe. Je v rehabilitačním zařízení ve Volyni, kde je o ni dobře postaráno. Ona tam kdysi taky pracovala. Pravidelně tam za ní jezdíme. Každý den tam někdo z nás je,” svěřil se nedávno Zdeněk Troška.

Ten také často a rád říkal, že maminka mu byla i nejbližší přítelkyní, rádkyní a největším kritikem. Přišel tak vlastně o domov. Jak se toitiž říká: „Když zemře babička, odejde ti dětství, když maminka, ztrácíš domov"!

Přestože režisér věděl, že se konec života jeho maminky blíží, doufal, že jí osud ještě pár měsíců dopřeje. . Ikdyž se už domů do Hoštic z Volyně nevracela. V zařízení měla vše potřebné, včetně lékařské péče.

Pohřbena bude v rodinném hrobě na hřbitově v Hošticích u Volyně, kde je pochován i režisérův tatínek, jeho příbuzní, nebo třeba král české country Michal Tučný. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47