Víme, co uspíšilo odchod Květy Fialové!

 Celebrity 
03. října 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Květa Fialová zemřela ve věku 88 let! ShowPix
Už pozítří se v pražském Divadle ABC uskuteční poslední rozloučení s velkou českou herečkou Květou Fialovou (†88). Zemřela před týdnem v jedné z pražských nemocnic poté, co skoro tři roky bojovala s Alzheimerovou nemocí. Víme ale, co uspíšilo její odchod!

Stav Květy Fialové byl ještě donedávna v rámci možností toho, s jakou nemocí se potýkala, relativně dobrý. Nefungovala jí sice krátkodobá pamět, ale rozhodně není pravda, že by nepoznávala své okolí, nebo že by si nevzpomínala vůbec na nic. Pak ale přišlo prudké zhoršení zdravotního stavu.

„Jejímu stavu nepřidaly komplikace kardiovaskulárního systému. Nastaly potíže a byla převezena do nemocnice, kde prodělala dvě slabší mozkové příhody. Už tak oslabený organismus prostě tu zátěž nevydržel," řekl nám zdroj velmi blízký z okruhu její rodiny a nejbližších přátel s tím, že vlivem toho pak už herečce nefungoval téměř mozek a byla napojena na přístroje. Už několikrát přežila herečka svou smrt, když prodělala infarkty nebo dokonce krvácení do břicha. 

To, že stav maminky byl v posledních dnech velmi špatný, potvrdila i dcera Zuzana Hášová. „Je to pro mě bolestné, ale ten její stav byl skutečně hodně vážný, špatný a pak vlastně už beznadějný. Zemřela v klidu a jsem moc ráda, že jsem měla večer před tím možnost se s ní rozloučit.  Rozloučili jsme se s ní celá rodina, řekla jsem jí všechno, co jsem jí chtěla říct,“ podotkla Zuzana Hášová.

Ta si je dobře vědoma toho, že věk, který její maminka měla, byl poměrně vysoký a dalo se očekávat zhoršení stavu. Navíc Alzheimerova choroba způsobuje nejenom degeneraci mozkových buněk, ale i dalších orgánů v těle. Smrt nakonec pro herečku byla vysvobozením. 

„Maminka si přála, aby až to jednou přijde, si ti, kteří jí měli rádi, dali panáka a zapálili za ni svíčku. Poslední rozloučení si nepřála, nicméně já i fanouškové ho potřebujeme. Proto jsem trochu narušila to její poslední přání," dodala dcera s tím, že Květa Fialová by se na ni určitě nezlobila. Květa Fialová lidi milovala a publikum. Pro herečku to tak bude symbolicky její poslední vystoupení! 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod