ZEMŘEL JAN TŘÍSKA! Podlehl zraněním po skoku z mostu!

 Celebrity 
25. září 2017 08:55 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Herec Jan Tříska podlehl těžkým zraněním po sobotním skoku z Karlova mostu! Archiv TV Barrandov
Ve věku 80 let zemřel kolem 2 hodiny ráno v Ústřední Vojenské nemocnici v Praze český herec Jan Tříska. Podlehl zranění ze sobotního skoku z Karlova mostu.

Zprávu o skonu slavného herce uvedla na facebooku novinářka a spisovatelka Blanka Kovaříková. 

„Jan Tříska dnes ve dvě hodiny ráno zemřel. Jsem přesvědčená, že si to tak přál. Skok z Karlova mostu byl jeho posledním hereckým výkonem, hodným Shakespeara. Unavený starý muž chce odejít z tohoto světa a učiní tak na místě, které si zvolí jako symbol."

Proč herec, který přiletěl v pondělí do Česka z USA, kde žil, v sobotu z Karlova mostu skočil, je záhadou. Podle svědků přímo z místa herec "nespadl, ale skočil". 

„Seděl u soch, a když mu ochranka mostu řekla, ať sleze, že tam nemůže být, slezl. Pak vylezl na zeď a skočil dolů," popsalo několik svědků z Karlova mostu.

Herec a režisér Jiří Mádl, s nímž měl Tříska od neděle točit film Na střeše, v prohlášení uvedl, že „Jenda není blázen a osudným se mu stal jeho rituál". Jenomže Tříska nespadl při tom, když lezl k sochám a chtěl si na ně sáhnout, ale skutečně skočil. 

Z vody jej po více jak pěti minutách vytáhli dva muži z výletní lodi. Přivedli ho zpět k životu, ale v kritickém stavu jej záchranáři přepravili do nemocnice, kde byl na ARO v umělém spánku. Jeho mozek byl nejspíš zásadně poškozen vlivem dlouhé pauzy bez kyslíku. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47