Jiřího Schmitzera otec Sovák zavrhl! On si ale vydělává slušné peníze a lidé ho mají rádi

 Celebrity 
25. září 2017 04:05 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jiří Schmitzer sice nevypadá zrovna moc sexy, ale publikum ho má rádo a vydělává si i slušné peníze! ShowPix
Život se s Jiřím Schmitzerem zrovna moc nemazlil. Za část problémů si ale mohl sám. Třeba za to, že ho jeho vlastní otec Jiří Sovák zatratil. Dnes ale herec žije poměrně poklidným životem. Hraje v divadle a hlavně jezdí se svým písničkovým recitálem. A vydělává si slušné peníze.

Když spolu Jiří Sovák a Jiří Schmitzer točili komedii Marečku, podejte mi pero nebo seriál Chalupáři, rozhodně si asi nepomysleli, že by jejich rodinné vztahy mohly ztroskotat. Protože měl ale syn slavného otce blízko k alkoholu, stala se mu tragédie, kterou už nikdy nesmaže. 

Po jedné akci se opil a usedl za volant. Následně srazil člověka, který zemřel. Byl odsouzen a nebýt tehdejší amnestie, seděl by několik let. Právě proto jej jeho táta zavrhl a do smti spolu nepromluvili.

Jiří Schmitzer, který se za to několikrát omlouval a dokonce i otci, se vydal na vlastní hereckou dráhu. Dnes je poměrně žádaným písničkářem. Jezdí po festivalech a různých kulturních domech se svým programem. 

„On je hodně dobrý, příjemný a není drahý. Jeho představení vyjde na nějakých 15 tisíc korun a říkal, že jich má někdy i deset za měsíc,” řekla nám paní Alena, produkční z jednoho kulturního domu na Vysočině.

Schmitzer si tak přijde na hezkých pár desítek tisíc korun. K tomu honoráře za filmy a divadlo. Nežije si špatně. Sice jej diváci občas hodnotí tak, že vypadá jako bezdomovec, ale on takovou vizáž už prostě má. Nic si z toho nedělá. Nepotrpí si na luxus a značkové oblečení. „Chci bavit lidi a pokud se jim můj pořad líbí, pak jsem šťastnej,” prohlásil nedávno v jednom z mála rozhovorů. 

Zatímco někteří jiní umělci neví, co by si za vystoupení po republice řekli, on si drží svou laťku a snad i proto si jej pořadatelé rádi objednávají. Přestože může navenek působit trochu jako nepřístupný kakabus, organizátoři si ho chválí, jako slušného a spolehlivého člověka, který má navíc u diváků veliký potlesk. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008