Ledecký se rval v maskáčích přímo na pódiu!

 Celebrity 
24. září 2017 02:05 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Janek Ledecký se rval přímo na jevišti s představitelem Othela! Muzikál Iago
Porvat se v divadle a přímo na pódiu? Tak přesně to ukázal divákům zpěvák, skladatel a producent Janek Ledecký. Škrtil ho tam herec Tomáš Novotný, coby Othelo v rámci představení nového muzikálu Iago.

Muzikál IAGO, který Ledecký dlouho připravoval, má po premiéře. Je akční, moderní i klasický. Někteří diváci z něj mají rozporuplné pocity, jiným se líbí. Důležité je ale podotknout, že rvačka na jevišti byla součástí scénáře.

Ledecký hraje samotného Iaga a zápasí s Othelem. Divadlo Hybernia odstartovalo letošní sezonu slavnou tragédií Williama Shakespeara Othello, vyprávěnou z pohledu zákeřného a vášnivého intrikána Iaga. 

Na premiéru dorazilo jako vždy mnoho významných osobností. A všichni, kdo u toho byli, byli nadšení! „Ještě jsem nehrál roli, kterou bych si takhle užíval. Iago je od dob Shakespeara absolutně nejlíp napsaný záporák. Navíc má výhodu, že je napsaný tak, že je zábavný,“ slyšeli jsme z úst autora muzikálu a zároveň představitele hlavní role Iaga Janka Ledeckého. 

Zpěvák a herec v jedné osobě si uplynulé měsíce prý docela užíval, i když s přípravou muzikálu je vždy hodně práce a starostí. „Já tu etapu zkoušení miluju nejvíc. Když se mi začne před očima zhmotňovat to, co jsem si představoval, když jsem to psal. Při snídani probíráme s režisérem Robertem, na co je potřeba se zaměřit. Pak se o to od devíti do šesti pokoušíme na jevišti. Při večeři probíráme, co udělat líp. A pak se mi o tom celou noc zdá," řekl Janek.

Muzikál IAGO si při premiéře nenechali ujít například ani Jiřina Bohdalová, Jakub Kohák, Leona Machálková, Beata Rajská, Betka Stanková, Anička Polívková, Milan Peroutka, Marta Jandová, Jakub Kohák s manželkou, Linda Finková, Marian Vojtko, Zdeněk Zelenka, Aleš Háma, Michal Prostějovský či manželka a děti Janka Ledeckého,  

„Je to hodně zajímavé a to spojení klasiky a moderny mě zaujalo," nechali se slyšet někteří diváci.  

Kromě obsazení a výkonů herců a zpěváků je zajímavostí také to, že na kostýmech se spolu s výtvarníkem Romanem Šolcem podílela i návrhářka Beata Rajská. „Já jsem dělala jen ty ženské kostýmy. Byla to fuška, ale stálo to za to," dodala Rajská.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve