Které české celebrity ohrozil hurikán na Floridě? A jak dopadly jejich domy?

 Celebrity 
12. září 2017 20:30 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
České celebrity, mající domy na Floridě se hodně bály, co jim z nich zůstane. Koláž, TV Nova
Hurikán Irma doprovázený ještě jedním menším měl o víkendu smést z povrchu zemského většinu domů na jihu Floridy. Alespoň takových hrozeb se bály miliony obyvatel, ale i některé české celebrity, které zde mají své haciendy. A jak to nakonec dopadlo?

Manželé Jana a Jiří Adamcovi, Olga Matušková, Kristian Kodet nebo Šírka Grossová - ti všichni jezdí trávit týdny či měsíce na Floridu. Báli se katastrofy a vlastně byli i smíření s tím, že tam o všechno přijdou. 

Naštěstí se ale Irma této části USA vyhla v tom nejsilnějším řádění a nemovitosti zůstaly stát. Nutno podotknout, že všichni mají domy zděné. „Byli jsme připravení na to, že to tam smete vichřice a co nezničí vítr, zaplaví voda. Máme se ale úžasně, protože ten dům zůstal stát nepoškozený," prozradil nám malíř Kristian Kodet. „Na zahradě jsou jen polámané větve, nějaký nepořádek, ale v podstatě se s tím nic moc nestalo. Bylo to štěstí," podotkl malíř.

Ani jeho sousedka Olga Matušková, manželka zpěváka Waldemara Matušky nepřišla o svůj dům, kde se synem Waldou žijí ani o další čtyři, které na Floridě vlastní a pronajímá je. Olga před hurikánem ujela do vnitrozemí. I ona je ráda, že se domů bude moct vrátit.

O vilu nepřišel ani slavný režisér Jiří Adamec a jeho žena Jana. Vichr sice zpustošil pozemek kolem, ale dům naštěstí zůstal netknutý. „Jsou tam nějaké větve a stromy popadané, ale štěstí, že to nespadlo na dům," řekla televizi Nova Adamcová.

To Šárka Grossová s dcerami strach neměly. Mají totiž luxusní apartmán ve výškovém domě, a ten zůstal nepoškozen.

Nejlépe asi dopadla zpěvačka Helena Vondráčková. Na Floridě, kousek od Matušků a Kodetů měla také dům. Před více jak dvěma týdny jej ale s manželem prodali, takže byli v podstatě beze strachu. Ale ani tento dům Irma nijak zásadně nepoškodila. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve