Zemřel slavný major Zeman, herec Vladimír Brabec!

 Celebrity 
02. září 2017 08:43 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vladimír Brabec zemřel ve věku 83 let ShowPix
Několik let bojoval se zdravotními potížemi, které ho trápily. Teď ho už nic nebolí. Herec a dabér, představitel majora Zemana, Vladimír Brabec, v pátek v noci zemřel. Bylo mu 83 let.

Vladimír Brabec odešel do hereckého nebe v sanatoriu Pod Pleší na Příbramsku obklopen svými nejbližšími. 

„Večer ukončil svou životní pouť Vladimír Brabec. Vzpomeňte si na společně prožité chvíle. Popřejte svobodu a mír jeho duši,“ uvedla Brabcova vnučka Léna Brauner na sociální síti. 

„Zemřel stářím v rodinném kruhu. Děkujeme všem, kteří v posledních letech pomohli svou přítomností nebo myšlenkou," uvedla uvedla Brauner.

Brabec měl dvakrát srdeční příhodu, při níž mu šlo přímo o život. Jednou ho v centru Prahy zachránili studenti, podruhé si jeho bezvládně ležícího těla na terase bytu všiml soused a zavolal záchranku. Ještě před tím, než byl v sanatoriu, kde jsou umístěni lidé nevyléčitelně nemocní či přestárlí, se o něj starala dcera Helena s rodinou.

Před více jak rokem ztratil Vladimír Brabec nejbližšího člověka. Zemřela mu manželka Naďa (†84), kterou dva roky trápila Alzheimerova choroba a následně prodělala mrtvici. Ztráta to pro něj byla o to větší, že spolu žili úctyhodných 61 let.

Ještě letos na jaře natočil spolu s Jiřinou Bohdalovou audioknihu a objevil se ve společnosti. Jeho stav byl ale pak horší a horší a na akce už chodit nemohl. 

Brabec se narodil 15. května 1935 v Praze a od dětství tíhnul k divadlu. Absolvoval DAMU a po krátkém angažná v Mostě nastoupil v roce 1959 do Národního divadla v Praze. Tam ho v roce 1975 přímo při představení Cyrana z Bergeracu postihl první infarkt. Po zotavení se vrátil a vydržel až do roku 1994, kdy odešel po neshodách s vedením. Od té doby neměl stálé angažmá, často ale hostoval například v Hudebním divadle Karlín.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47