Další trapný vyhazov z Národního. Odejít musela milovaná Iva Janžurová!

 Celebrity 
16. srpna 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Iva Janžurová musela po mnoha letech opustit Národní divadlo archiv Kliff
Národní divadlo se už nejméně dva roky otřásá v základech. Od doby, kdy do vedení nastoupil ředitel Jan Burian a umělecký šéf Daniel Špinar. Ten v souboru nenechal kámen na kameni. Teď musela odejít i národem a diváky milovaná Iva Janžurová!

Špinar, který zlikvidoval nedávno i nejslavnější a nejúspěšnější představení s Miroslavem Donutilem Sluha dvou pánů, rozhodl, že se zruší i další hra. Ivě Janžurové tak ani nebylo umožněno, aby dohrála komedii Les. 

Tu nastudoval předchozí umělecký šéf Michal Dočekal. A současný šéf Špinar všechno, co neudělal on, ruší a likviduje. 

„Musela odejít a nebyla ani derniéra. Ano, takhle pan Špinar funguje a je to strašné. Je to neúcta, je to zkrátka něco, co se nikde v civilizovaných zemích neděje. Nikdo by si to nedovolil," řekl VIPstory.cz herec, který si nepřeje být jmenován. Má prý strach podobně, jako další jiní. „Kdokoli tu řekne svůj názor, není oblíben...," dodal. 

Po Janžurové a hře Les okamžitě sáhlo pražské Studio Dva, kde bude mít hra koncem srpna obnovenou premiéru. Iva Janžurová se k odchodu z Národního nechce prý raději vyjadřovat. 

Za vše hovoří fakt, že za poslední roky ze Zlaté kapličky "bylo odejito" tolik herců, včetně Igora Bareše, jeho ženy, Miluše Šplechtové, Sabiny Králové či Miroslava Donutila. Také on se nechal nedávno slyšet, že to, co se v Národním děje, je neúcta a neměl vůbec chuť se k tomu jakkoli dál vyjadřovat, protože hra Sluha dvou pánů vydělala divadlu stovky milionů korun. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod