Obrovský podraz: Balzerová skončila na ulici!

 Celebrity 
26. července 2017 04:51 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Eliška Balzerová v rozhovoru prozradila, že byla k odchodu vlastně donucena! Reprofoto Seznam
Herečka a donedávna principálka Divadla Na Fidlovačce Eliška Balzerová konečně promluvila o tom, co bylo za jejím koncem jako šéfky. Nebyl prý vyhozena, přesto “musela odejít”! Proč?

„Nebyla jsem vyhozena, odešla jsem dobrovolně, ale v divadle byla atmosféra, ve které už jsem nemohla dál svobodně pracovat,“ řekla Eliška Balzerová pro Seznam.cz s tím, že její odchod byl natolik rychlý, že nestihla odehrát ani derniéry svých představení. Prostě koncem června skončila, aniž se s diváky a svými hrami stihla rozloučit.

Nový majitelem a ředitelem divadla se stal Jan Koťátko, s kterým skoro rok spolupracovala, ale on jí osobně zároveň začal odstřihávat od všeho dění. Do funkce šéfky scény jmenoval Kateřinu Duškovou, režisérku, kterou si Balzerová sama přivedla z Jihlavy. Takzvaně si “hřála hada na prsou”.

„Jejich cílem od začátku bylo mne od všeho odstavit, v podstatě mě zlikvidovat. Nezvali mě na umělecké porady, zakázali mne se k něčemu vyjadřovat. Mluvit se souborem a dokonce na tiskovce ke hře, kterou jsem nazkoušela, mi zakázali mluvit,” svěřila se Eliška Balzerová. 

Když viděla a prožívala situaci v divadle, rozhodla se dobrovolně skončit. „Po mém odchodu vyšla jakási tisková zpráva od vedení divadla, že je jim líto, že odcházím. Že to akceptují, ale dokonce nová paní šéfové řekla, že jí to mrzí. Přitom to byla ona, kdo vykonal ten akt, že mě přinutil, abych z divadla odešla,” řekla Seznamu Balzerová, která prý ani nechtěla jmenovat novou uměleckou šéfovou divadla, aby její jméno nemusela vyslovit.

„Ona měla pouze režírovat a přitom se uměleckou šéfovou stala ve chvíli, kdy neviděla 90 procent repertoáru a neznala ani soubor. Měla hlavní cíl, obrovskou touhu po moci a rozhodování, až se jí to podařilo…,” dodala s hořkostí Eliška Balzerová. 

Teď si prý chce odpočinout a pak se rozhodne, co bude dělat dál. Prý ji oslvolilo několik kolegů, ředitelů divadel s nabídkou na práci. Až po létě se nejspíš rozhodne, co bude dělat dál. Teď o divadle nechce ani moc slyšet.

„Mám dokonce i problém jenom okolo toho divadla jet….,” dodala Balzerová. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod