Balzerová zdrhla z Fidlovačky! Už toho měla dost?

 Celebrity 
23. června 2017 04:51 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Eliška Balzerová po 20 letech odešla z Divadla Na Fidlovačce! archiv ČT
Eliška Balzerová, "duchovní matka" Divadla Na Fidlovačce, zdrhla z divadla. Tedy v nadsázce řečeno - opustila tuto scénu. Ukončila své angažmá po 20 letech. Navíc toto divadlo spolu s kolegou Tomášem Töpferem zachránila.

Zprávu o odchodu Balzerové z divadla potvrdila umělecká šéfka souboru Kateřina Dušková. Balzerová prý z divadla odchází s koncem aktuální sezony. „Pro Fidlovačku je to velká ztráta, mne osobně to velmi mrzí,“ řekla Dušková.

Sama Balzerová se chce vyjádřit později, je nyní v zahraničí. „Chystaných titulů se to nijak nedotkne a stávající tituly, jak Sugar, tak Famílii, řešíme náhradním obsazením,“ dodala Dušková s tím, že obě zmíněné hry byly uvedeny v této sezoně nově a v září se tak pro chystané změny hrát nebudou.

Z repertoáru však musí k tomuto červnu úplně zmizet kusy Můj báječný rozvod, Dohazovačka či populární Tři holky jako květ, kde si herečka zahrála spolu s Marií Doležalovou a Ivou Pazderkovou.

„Hry se bohužel musely zderniérovat,“ dodala Dušková. Můj báječný rozvod se na scéně Komorní Fidlovačky hrál jedenáct let. V květnu divadlo taktéž naposledy uvedlo inscenaci Až naprší a uschne.

Eliška Balzerová divadlo spoluzakládala s Tomášem Töpferem v polovině devadesátých let, kdy se jim společně podařilo z rozpadající se scény s velkou historií znovuvytvořit kulturní centrum. Po Töpferově odchodu do Divadla na Vinohradech, který herečka nesla velmi těžce a brala spíš jako podraz, se stala jeho ředitelkou. Tento post opustila s koncem roku 2015, kdy její místo převzal současný šéf Jan Koťátko. Herečka nadále zůstala součástí souboru až do tohoto června.

„Co vím, tak Eliška odešla docela s hořkostí. Prostě toho nějak měla asi už dost. Starostí, dotace a všechno. Asi chce mít klid a odpočívat...," dodal jeden z kolegů z Fidlovačky. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008