James Bond zemřel! Jeden z jeho představitelů podlehl rakovině!

 Celebrity 
24. května 2017 02:01 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
James Bond, alias Roger Moore zemřel ve věku 89 let ve Švýcarsku! archiv
Ve věku 89 let zemřel britský herec Roger Moore. Proslavil se rolí slavného špiona Jamese Bonda. Od roku 1991 působil ve funkci velvyslance dobré vůle organizace UNICEF. Česká televize 23. května ve 21:05 uvede jeho poslední bondovku Vyhlídka na smrt.

Moore zemřel ve Švýcarsku, podle vyjádření rodiny po krátkém boji s rakovinou. „Ohromně ho povzbuzovalo, kdykoliv vstoupil na jeviště nebo před kameru a udrželo ho činným až do téměř devadesáti let,“ napsaly Mooreovy děti v oznámení na Twitteru.

Hrec byl v pořadí třetím hercem, který představoval Jamese Bonda. Poprvé si roli „agenta 007“ vyzkoušel ve filmu Žít a nechat zemřít, který měl premiéru v roce 1973. Poté si Bonda zahrál ještě v šesti dalších snímcích, tedy nejvíckrát ze všech přestavitelů tajného agenta, naposledy v roce 1985 ve Vyhlídce na smrt. V té době mu bylo bezmála šedesát let.

Bond byl Moorovou osudovou rolí, přestože hrál i v jiných filmech, žádný už nebyl natolik zásadní. Agent 007 znamenal průlom v jeho kariéře. Londýnský rodák se k herectví dostával postupně: nejprve byl kreslířem výchovných animovaných filmů, za druhé světové války sloužil u pomocné jednotky, která mimo jiné měla na starosti zábavu pro vojáky, po odchodu z armády se živil prací v divadle, rádiu i jako model.

Po Bondovi si zahrál hlavní roli milionáře Sira George - i v osobním životě mu britská královna udělila šlechntický titul - v komedii Oheň, led a dynamit, výraznější postavy se mu ale poté spíše vyhýbaly. Objevoval se spíše v méně povedených snímcích, například v režijním počinu Jean-Clauda Van Damma Souboj cti nebo v gay komedii Plnou parou vzad. 

Naopak ceněný je z „předbondovského“ období seriál The Saint, který se vysílal v šedesátých letech a v němž se mimo jiné potkal s Adinou Mandlovou. S českými herci se mimo jiné setkal i v roce 2005, kdy na Českých lvech předával cenu tvůrcům snímku Horem pádem.

Posledním počinem Rogera Moorea měl být snímek Connemara Days,  film o filmu: režisér Kevin Connor v něm chce zachytit okolnosti vzniku romantické komedie z irského venkova Tichý muž, který natočil John Ford s Johnem Waynem na začátku padesátých let. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve