Víte komu patří zámek ze seriálu Život na zámku? Budete se hodně divit!

 Celebrity 
22. května 2017 04:51 / René Černý
  0
📷
4 fotografie v galerii
Život na zámku se stal kultovním televizním seriálem, natáčeným na Roztěži! archiv
Sledujete v neděli populární seriál Život na zámku? Právě zámek “Temniště”, který je ve skutečností Roztěž u Kutné Hoty, má už několik let hodně zajímavé majitele! Nejsou to Češi a zámecký pán patří k nejbohatším lidem světa!

Majitelem Roztěže je Terry Gou, korejský miliardář, majitel společnosti Foxconn. Je jedním z nejbohatších lidí světa a jedním z deseti největších zaměstnavatelů v ČR. 

Otec čtyř dětí Terry Gou koupil zámek původně pro svou první ženu. Ta krátce na to podlehla rakovině prsu. Oženil se podruhé. Pokud není v USA, je na zámku, odkud řídí svůj byznys. Vesměs ale létá po světě. V komnatách, kde se pohybovala seriálová rodina Králova, má soukromou rezidenci. Vedle zámku vybudoval i golfové hřiště a nedávno malé wellnes. 

Nejenom Život na zámku se natáčel na roztěžském zámku, ale také film Setkání v červenci s Danielou Kolářovou, Oldřichem Kaiserem a Tomášem Holým v hlavních rolích, nebo také detektivka Poklad byzantského kupce. Veřejnosti je dnes zámek nepřístupný. K vidění je pouze z dálky, ze silnice, která vede nedaleko. 

Když se zde v 90. letech Život na zámku natáčel, patřil zámek ještě Českým spisovatelům, kteří nemovitost roky užívali, a tím zůstala památka zachována. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008