Syn Věry Špinarové převzal za mámu ocenění a přišla i malá výčitka!

 Celebrity 
11. května 2017 04:51 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Věře Špinarové Ostrava udělila Cenu města in memoriam! archiv
Nejprve musí někteří slavní zemřít, aby se jim dostalo pocty! Tak je to i se zpěvačkou Věrou Špinarovou, která na vždy odešla koncem března. Nyní se dočkala Ceny města Ostravy. Tu za ní převzal její syn Adam Pavlík.

Zpěvačka s fantastickým hlasem, která zemřela na komplikace po těžkém kolapsu v čáslavském divadle, získala Cenu města in memoriam. Převzal ji z rukou primátora její syn Adam Pavlík. 

Ten poděkoval vedení města i zastupitelům, ale připojil maličkou "výčitku" „Za mamku moc děkuji. Hrozně si toho vážím. Je to obrovská čest. Jediné, co mě mrzí, že si tu cenu nemohla převzít osobně,“ řekl Pavlík a dodal. „Máte-li možnost to začít vy nebo jednou třeba váš nástupce, bylo by lepší, kdyby osobnosti, kteří pro Ostravsko něco udělaly, a lidé si jich váží, měly možnost převzít si takové ocenění osobně. Jde mi o to, aby se Cena města Ostravy neudělovala jen in memoriam...," podotkl hudebník a syn Špinarové.

Zpěvačka by měla z ocenění jistě radost, i když si na pompéznosti nepotrpěla. Ostrava nyní ještě zvažuje přejmenování jednoho z kulturních domů jejím jménem. A dokonce se po ní bude jmenovat i jedna z uměleckých laviček.

Primátor Tomáš Macura uvedl, že je rád, že Věra Špinarová byla srdcem i duší Ostravačka, která se k městu hrdě hlásila, a že je rád, že právě on, i když už in memoriam, mohl takové osobnosti Cenu města udělit. 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve