Tyhle 3 fešáky obsadí Troška do nové pohádky! Znáte jen jednoho!

 Celebrity 
14. dubna 2017 04:40 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Richard Müller, Dominick Benedikt Hajek a Jakub Prachař si zahrají v Troškových Čertovinách! archiv
Režisér Zdeněk Troška, jak už jsme informovali, chystá novou, českou pohádku o čertech! Ponese název Čertoviny a s natáčením se začne koncem května. Do hlavních rolí obsadí tři mladé fešáky, ale vy zcela jistě znáte jen jednoho - ostatní jsou nováčky ve světě filmu!

Ústřední roli ztvární Jakub Prachař. Dalšími zajímavými mladými herci budou Dominick Benedikt Hájek z Brna a pak jmenovec slavného slovenského zpěváka - Richard Müller. Natáčet se bude ve skanzenech Třebíz a Přerov, na tvrzi v Drslavicích nebo jihočeských vesničkách okolo Českých Budějovic a na Písecku.

„Přiznám se, že po odvysílání nových a řekněme víc jak svérázných vánočních pohádek na ČT1 se na mě obrátilo hodně lidí, abych natočil zase nějakou opravdickou pohádku, milou a poetickou. A tak jsme dali hlavy dohromady a volně na motivy pošumavských báchorek napsali scénář k pohádce Čertoviny,“ prozradil Zdeněk Troška s tím, že do dalších rolí obsadí známé herce a herečky. 

„Jako dítě jsem se čertů bál, v každém tmavém koutě ve sklepě jsem jich vždycky viděl celý houf. A určitě byli v noci i pod postelí a za skříní a číhali, až vytrčím zpod peřiny nohu, aby mě do ní kousli," komentoval Zdeněk Troška s tím, že nejraději natáčí v létě a doma v jižních Čechách, i když v tomto případě to budou jižní Čechy a Vysočina. 

V kinech se snímek, jehož scénář vznikl na motivy pošumavských báchorek, objeví 5. ledna 2018.

A očem že Čertoviny budou? „Dva nešikovní čerti Popelák a Uhelák jsou vládcem pekel posláni za trest do světa, aby do měsíce přivedli každý jednu hříšnou duši. Jejich úkol se jim však od počátku nedaří - než aby lidi sváděli k hříchům, tak jim neúmyslně pomáhají. V přestrojení za čeledíny se dostanou na statek a zdá se, konečně budou mít úspěch. Vypočítavý sedlák totiž chce dceru Haničku provdat za nafoukaného statkáře. Hanička však miluje čeledína Jana, a aby vše dobře dopadlo, je potřeba vzít na pomoc pekelné síly," prozrazuje synopse pohádky. 

V posledních letech natočil Troška pohádky Nejkrásnější hádanka a Čertova nevěsta. Potom trilogii Babovřesky a vloni uvedl do kin pohádkovou komedii Strašidla. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve