Gotte, Bílá, Janů, Pilarová, Nohavico, Jando... poděkujte Babišovi! I vy musíte mít EET!

 Celebrity 
11. dubna 2017 04:52 / René Černý
  1
📷
1 fotografie v galerii
Lucie Bílá, Karel Gott nebo Jarek Nohavica budou muset také používat EET! archiv
Lucie Bílá, Karel Gott, Petra Janů, Helena Vodnráčková nebo třeba Jarek Nohavica musejí mít nebo brzo budou muset EET. Mohou tak poděkovat Andreji Babišovi, že jim připravil krušné chvíle. Musejí si totiž pořídit terminál, aby mohli prodávat CD, DVD nebo knížky!

Místo zpěvu, hraní a autogramiádám, se někteří budou možná věnovat tomu, aby vyřešili elektronickou evidenci tržeb. Když ne oni, tak jejich manažeři, agentiury, asistenti.

Je to na budku. Prodáme na koncertě třicet cédéček a kvůli tomu budeme muset mít EET," diví se manažer jedné ze známých zpěvaček. 

A bohužel, tak to je. Zatím jen pro některé. Pokud neměli vloni výdělek více jak 175 000 korun za prodej upomínkových předmětů nebo hudebních a dalších nosičů, mají čas do března 2018. Ostatní musejí mít evidenci tržeb už nyní, od března. Pokud to neudělají, čeká je pokuta!

„Možná to uděláme tak, že nebudeme nic prodávat. Zdražíme vstupné a budeme ta CD dávat jako 'dárek'ke vstupence a bude. Koncerty neprodáváme my, ale pořadatelé a těm my účtujeme fakturačně. A faktury mít EET nemusí," vymýšlí systém manažer dalšího ze zpěváků.

Jenomže umělci jsou "obchodníci" jako všichni ostatní, takže ani jim se Babišův výmysl, který má do státní kasy údajně přinést 14 až 18 miliard korun navíc, nevyhne! 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve