Kodetova dcera jde v otcových šlépějích! Teď spolu chystají zajímavý projekt!

 Celebrity 
02. dubna 2017 02:30 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Dcera Kristiana Kodeta Jacquelina jde v otcových šlépejích a vrhá se s ním na společný projekt! archiv K. Kodeta
Sotva se letos vrátil malíř Kristian Kodet z milované Floridy, kde vždy tráví zimu, už má plné ruce práce. A není sám. Také jeho dcera Jacquelina toho má hodně, protože jde v jeho šlépejích. Ne snad, že by se postavila k malířskému plátnu, zato ale zdědila po otci jednu z jeho vášní!

Náš nejprodávanější malíř současnosti Kristian Kodet je známým milovníkem starých věcí, co mají duši, starožitností i historických domů. Proto se nyní rozhodl, že spolu s nejmladší dcerou s tím něco udělají. 

„Našli jsme v centru Tábora moc hezký prostor a bude tu jak antik, tak i malá galerie mých obrazů. Spojíme tak příjemné s užitečným, protože jedno s druhým souvisí," svěřil se Kristian Kodet, který se tak po letech vlastně "vrací na místo činu"!

„Ano, Kodet se vrací do Tábora," říká a usmívá se malíř a bonviván, který za svůj život pořídil a taky zrekonstruoval přes 20 domů, z nichž většinu i prodal.

Před několika lety prodal i soubor tří renesančních domů Petře Kovandové, která v nich zřídila muzeum čokolády. On zde před tím deset lety měl muzeum. Na chalupu k Táboru jezdí dál, dokonce tu vesměs i bydlí. „A protože mám Tábor rád a jsem vlastně Jihočech, rozhodl jsem se, že tu zanechám i nějakou další stopu. Jacquelina má taky ráda hezké a starožitné věci, takže otevíráme už za týden obchůdek," říká Kodet, který pozval na open-air pár přátel a známých.

„Jsem rád, že dcera jde v mých stopách alespoň v něčem. Nejsme úplně odpůrci moderních věcí, ale radši máte ty, které mají duši. Nemusí jít jen o hodně cenné starožitnosti, ale takový hezký hmožďýř, svícen nebo třeba kovaná klika... to je přeci nádhera," dodává Kristian Kodet, který je proslulý tím, že roky chodí po anticích a hledá hezké a zajímavé věci. I proto se nyní rozhodl pořídit si vlastní. 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47