Děsivý, krvavý boj Dagmar Havlové! Skončila u doktora!

 Celebrity 
16. února 2017 04:51 / Marek Pokorný
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dagmar Havlová prožila neskutečné chvíle hrůzy a není se co divit! Archiv D. Havlové
Dagmar Havlová je pověstná milovnicí psů. A pro ně by taky i dýchala nebo zemřela. To se taky v krajní situaci mohlo klidně stát, když se snažila zachránit svou milovanou fenku Grace. Boxerku totiž napadla zuřivá doga!

Bývalá první dáma se s děsivým zážitkem, o kterém jsme už informovali, nyní svěřila na sociální síti!

„Tento pátek to bude 8 týdnů, kdy jsem v předvečer Štědrého dne vyšla z Nadace, projít se rozsvícenou Prahou. Svou fenku jsem měla na vodítku, občas jedou koně, na které městský pes reaguje. Kochala jsem se rozsvícenou Pařížskou ulicí. Měla jsem všechno hotové, obalené, nazdobené, jen mě čekalo s vnučkami dodělat bramborový salát," zavzpomínala Havlová, který prožila děsivé chvíle v centru Prahy!

„Když jsem šla kolem nazdobených výkladů, vyřítila se ze dveří jednoho butiku obrovská černá doga. Její panička zůstala stát v norkovém kožíšku ve dveřích. Po dvou skocích tohoto osmdesátikilového mazlíčka, který na druhém konci vodítka neměl už svou paničku, jsem pocítila, co je totální bezmoc. Pes nikoli fena chytil mou boxerku za krkem a lomcoval s ní jako s hračkou. Stále jsem v šoku držela svou fenku na vodítku, takže stačila chabě uskakovat ze strany na stranu. Pokusila jsem se ji vytáhnout z té obrovské tlamy, ale viděla jsem, že se to nepovede, aniž by kus těla Grace nezůstal v zubech dogy," pokračovala dál vyprávění skutečně desivou událost.

Paní Havlová se snažila fenku zachránit, co to šlo a kdyby pes zaútočil i na ni, tak se celá už tak strašná situace ještě více zdramatizovat! „Mé kopání té obludě vůbec nebránilo v dalším útoku. Klekla jsem si ve strachu o život Grejsinky na zem, za šíleného řevu těch dvou i mě samé, a zuřivě jsem bušila do běsnící černé obří tlamy. Grace se podařilo vyvléct z vodítka a utéct mezi hlouček lidí, kteří střídavě na černého vraha volali down, lehni, pusť, chyťte ho někdo, kde má páníčka. Doga se chystala k závěrečnému ataku. Vycenila zuby přímo do mé tváře. Stále jsem totiž klečela na zemi uprostřed rušné předvánoční Pařížské ulice. V centru Prahy!!! Zakryla jsem si v pudu sebezáchovy rukávem obličej… Než stačila stisknout, drobné majitelce se podařilo odchytit svého psa," popsala skutečně šílený zážitek, který musela paní Dagmar prožít, podobně jako někteří další lidí v Česku, jejichž manzlíčka agresivní hafan napadl.

„O tom, že má obranářka podstoupila v předvečer Štědrého dne v narkóze dvouhodinovou operaci, o následném negativním dopadu na rodinné „šťastné a veselé“ i o tom, jak jsem spala přes celé svátky s pejskem na zemi, abych jí podávala léky na bolest a hlídala, aby si nevytáhla dreny a stehy, o neuskutečněné rodinné dovolené, o tom někdy později. Dnes je sv. Valentýna, svátek patrona lásky. A chci děkovat. Těm z Vás, kteří pomohli z náklonnosti ke mně, k pejskovi nebo jen tak z lásky ke spravedlnosti vyžádat z ruské majitelky toho zabijáka aspoň nějaké ID. Těm, kteří jste mi dali své telefony, jsem již poděkovala. Děkuji tedy těm, kteří mi nabídli odvoz na veterinu, protože jsem nebyla schopná řídit sama, těm, kteří mě podporovali a zavolali mou asistentku a dceru, těm, kteří viděli, co se všechno mohlo uprostřed rušného centra stát…," děkovala všem Havlová.

„S Grace jsme byly nedávno na poslední kontrole. Zahojila se jí naštěstí i ta hnisající hluboká rána. Jen se bojí, kdykoliv se v její blízkosti nečekaně otevřou dveře," dodala paní Dagmar, která se ještě teď ze šíleného zážitku třese. Kdo by se taky nebál agresivních a nevychovaných psů, jejichž majitelé si myslí, že mohou cokoli... 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve