Klus dal dceru do “alternativní” školky! Další biootec v řadě, kterému vadí autority.

 Celebrity 
09. února 2017 07:35 / Marek Pokorný
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tomáš Klus své děti miluje, ale vychovává je velmi alternativně! Facebook T. Kluse
Když “dítě” vychovává dítě. Tak vidí řada odborníků mladé rodiče, jenž se snaží své děti vychovávat alternativním způsobem, který je čím dál rozšířenější. Samozřejmě je to volba každého rodiče, jenomže riskuje to, že v pozdějším věku bude jeho ratolest mít velký problém se zapojením do běžného života.

Děti by měly být vychovávány s láskou a péčí, ale měly by vědět, kde jsou mantinely a rodiče by pro ně měli být autoritou. Jak ale může dítě vědět, že je máma a táta autorita, když jí od malička někdo vlouká do hlavičky, že nic nemusí. Že může dělat jenom to, co samo chce?

Zpěvák Tomáš Klus se netají tím, že je zastáncem přirozeného způsobu výchovy a nemá v úmyslu svým dětem nic zakazovat nebo jim cokoliv vnucovat. „A to je problém! Na Tomáši Klusovi, ač ho mám jako umělce velmi ráda, je vidět, že je to ještě dítě. Dospělé, i když ‘nedospělé’ dítě, které si s manželkou, zřejmě stejně alternativně orientovanou, pořídili už druhého potomka. A teď čekají, že volná výchova dá jejich ratolestem to nejlepší. Jenomže právě tohle se jim může vymstít,” varuje odbornice a dětská psycholožka paní Jana.

Nejenom ona, ale i celá řada jejích kolegů má ordinace přeplnění dětmi školního věku, které mají v základní škole, nebo pak na střední zásadní problém s chováním, soustředením se a podobně.

„Tyhle alternativní metody, to je neštěstí. Je to něco, jako sekta, která vám vymývá mozek. Protože pokud dítě nic nemusí a odmala jen dělá věci, které samo chce, pak nemá vybudované návyky, toleranci k autoritám. Pak mají problémy ve škole, v zaměstnání i v běžném životě. Nelze to paušalizovat. Nicméně jedno je jasné - tohle je samotné toleranci jako takové nenaučí. Pouze jim ukáže, že je tu systém, kde nemusí, nikdo je nenutí a ani nesmí,” varuje další odborník.

Tomáš Klus dal dcerku Josefínku do takzvané Montessori školky. Zatímco v běžné školce platí rodiče asi tisícovku měsíčně, v “alternativním” centru od pěti až deseti tisíc výše.

„Vychovala jsem tři děti a upřímně říkám, skoro sama. Kdybych je dala tehdy, což nebylo možné, to této školky s alternativním přístupem, vím bezpečně, že by to byl velký problém. Protože jedině tím, že děti mají mantinely a vědí, co ještě mohou a co nesmí, se mi podařilo je zvládnout. Nikdy jsem je nebila, nekřičela, pouze jsem zvýšila hlas. A šlo to,” dodala jedna z českých hereček.

 

Témata: Tomás Klus, diera, školka,
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47