Kynychová opět řeší domácí násilí! Hledal ji i její tehdejší tyran!

 Celebrity 
05. února 2017 03:30 / Marek Pokorný
  1
📷
3 fotografie v galerii
Hanka Kynychová cvičením a pohybem pomáhá v projektu o domácím násilí! archiv H. Kynychové
Nejznámější česká cvičitelka se v loňském roce rozhodla odhalit svoji třináctou komnatu, aby pomohla ženám, které stejně jako ona prožily nebo dokonce prožívají domácí násilí. Jak sama prozradila, domácí násilí si v sobě ponese celý život. I proto opět vyráží na tour po českých městech. Už tím minulým pomohla stovkám žen! Ale jak sama přiznala, stalo se jí něco, s čím nepočítala.

Hanka Kynychová se rozhodla zveřejnit svůj příběh z dávného mládí, kdy jí jeden z jejích partnerů fyzicky i psychicky týral. „Nebylo to příjemné, ale věděla jsem, že pomáhám dobré věci. Když se mi vybavovaly živé vzpomínky, tak jsem se snažila si stále opakovat, že je světě spousta žen, které jsou na tom daleko hůř, než jsem byla já, a že jim takto mohu alespoň trochu pomoc,“ popisuje svoje pocity cvičitelka, která se rozhodla stát tváří preventivní kampaně Policie ČR Zkus to říct, jenž se již druhým rokem snaží šířit prevenci domácího násilí a násilí uplatňovaného na ženách. 

„Trochu se mi podlomila kolena, když jsem se od svých známých dozvěděla, že se mě tehdejší agresor snaží kontaktovat. Snažil se na mě sehnat telefonní číslo. Nebylo mi úplně dobře, ale okamžitě jsem se spojila se zástupci policie, kteří mají projekt Zkus to říct na starosti. Dozvěděla jsem se, že jsem díky jejich ochraně v bezpečí. Navíc jsem měla stoprocentní podporu a ochranu manžela, takže jsem si promluvila sama se sebou a řekla jsem si, že se nesmím bát, protože to co dělám, má smysl,“ popsala svůj čerstvý zážitek cvičitelka s tím, že více informací o tour získají zájemci na jejích stránách či facebookovém profilu. 

Ta už 18. února vyráží opět do mezi české ženy se svojí cvičební tour Pohyb pomáhá 2. Ženy a dívky se s Hankou mohou nejen zacvičit, ale také popovídat, a navíc zde najdou i odbornou pomoc a to nejen pro sebe, ale třeba pro kamarádku nebo někoho ve svém okolí, kdo je psychicky nebo fyzicky týraný. 

To, že má tato aktivita smysl svědčí i fakt, že tour Pohyb pomáhá v loňském roce pomohla možná až stovkám žen, alespoň o své situaci přemýšlet, a zcela reálně pěti obětem domácího násilí, které si opravdu za Kynychovou přišly pro radu.

„Navíc se na mě ve fitku obrátila kamarádka jedné mojí stále klientky, která byla obětí domácího násilí. Společně jsme jí pomohly odejít od partnera. Klientka je nyní šťastná a já mám dobrý pocit, že ten smysl projektu a ta pomoc je opravdu hmatatelná,“ popisuje svoji aktivní pomoc Kynychová, která je pro ní tak trochu satisfakcí za to celé příkoří, které se jí dělo. 

Hanku Kynychovou a tour Pohyb pomáhá v loňském roce podpořila řada známých tváří. Za všechny můžeme jmenovat Alenu Antalovou, Leonu Machálkovou, Kristýnu Janáčkovou, Ivanu Jirešovou, Janu Adamcovou, Miluši Bittnerovou, Filipa Jankoviče a další. Známé tváře, kterým není osud týraných žen lhostejný, nebudou chybět ani na letošním ročníku tour. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod