Luba Skořepová ZEMŘELA! Odešla v 93 letech!

 Celebrity 
24. prosince 2016 00:35 / Marek Pokorný
  0
📷
2 fotografie v galerii
Luba Skořepová zemřela ve věku 93 let v pražské Nemocnici v Motole! Facebook
Jedna z nejslavnějších českých hereček Luba Skořepová se den před Štědrým dnem na vždy rozloučila. Odešla do hereckého nebe. Bylo jí 93 let. Smrt pro umělkyni byla doslova vysvbozením!

Luba Skořepová žila poslední skoro dva roky na LDN oddělení Motolské nemocnice. Poslední měsíce už jenom ležela, nepřijímala potravu a takzvaně “měla svůj svět”! Byla skoro slepá, špatně slyšela a vnímala svět kolem sebe jen velmi zřídka.

"Je na tom opravdu špatně... Je to už opravdu někdo jiný. Rodina za ní pravidelně chodí. Ona je ale ráda, když pozná alespoň někoho z blízkých," řekla před časem jedn ze zdrvotních sester LDN.

Luba Skořepová jako emeritní členka Národního divadla během svého téměř sedmdesátiletého působení na české první scéně vytvořila skoro 160 rolí. Více než stovku dalších rolí ztvárnila ve filmu a v televizi. Hrála po boku slavných herců a pod vedením věhlasných režisérů.

Herečka trvale žila v bytě na pražských Vinohradech, jinak ale milovala Český ráj, kam do Líšné jezdila dlouhé roky na chalupu a byla tak téměř “sousedkou” další slavné chalupářky Lucii Bílé. Ležela na stejném oddělení, na kterém je i její kolegyně Jana Brejchová, a kde roky žila a pak zemřela i prvorepubliková kráska Jana Brejchová. 

Pohřeb Luby skořepové se uskuteční zřejmě až po vánočních svátcích. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod