Hvězda Sněženek a machrů Kopta naštval svým vyjádřením pár kolegů!

 Celebrity 
11. prosince 2016 02:35 / Marek Pokorný
  0
📷
2 fotografie v galerii
Václav Kopta jako hvězda Sněženek a machrů z doby, kterou tolik nesnáší! archiv Nova
Herec, skladatel, textař, šoumen Václav Kopta si tak trochu plive do vlastního hnízda. Jako hvězda seriálu Sněženky a machři získal šanci prosadit se v televizi a ve filmu a dodnes z toho těží. Na dobu, kdy tento film i mnohé další vznikaly vzpomíná spíš s odporem!

„U retro seriálů bychom si neměli nasazovat růžové brýle. Mám tu dobu hluboce zažitou. Jsem rád, že je pryč a že se o ní můžou už jenom natáčet seriály. Nebyl to hezký čas a na severu Čech, kde se děj seriálu odehrává, už vůbec ne,” řekl pro týdeník 5+2dny Václav Kopta.

Tím trochu naštval některé kolegy i diváky. “Měl by si chlapec uvědomit, že “ta blbá doba”, kterou řada z nás procházela daleko hůře a ne jako on, jako mladé ucho, mu dala šanci, kterou by třeba dneska nedostal. Ano, byla to blbá doba, ale na seriály a filmy geniální. Tehdy se totiž opravdu dělal film a televize poctivě, a ne jako dneska. Když si vzpomenu na některé sr***y, které se točí a on v nich občs taky hraje, tak je to přesně to srovnání,” řekla VIPstory.cz jedna ze starších hereček, která Koptu dobře zná.

“Vašek je přesně z těch, kteří na vše, co bylo, plivou. Byli jiní kolegové, kteří měli velké problémy a měli by na tu dobu vzpomínak skutečně s odporem a nedělají to. Tohle “hrdinství” mi přijde jako nějaká snaha o to ukázat, jak byl někdo velkým chudákem, kdo jím vůbec nebyl,” dodala herečka a není sama!

“Nesoudil bych tu dobu, ale ty lidi, kteří tu dobu zneužili. Nádhou do byla pro film a filmaře krásná doba. Opravdu se dělalo poctivě řemeslo a herci hráli. Ne jako dneska za stonásobně vyšší honoráře jen odříkávají texty ze scénářů,” podotkl další z herců starší generace. “Trochu mě Václav Kopta svým vyjádřením naštval. Je až moc rázný,” dodal. 

Václa Kopta hraje nově i v seriálu Svět pod hlavou, v něž hraje velitele esenbáků. Sám varuje před možností manipulovatelnosti právě přes filmy.  “Vždycky se může najít schopný politický manipulátor, který využije naštvanosti většiny obyvatelstva k tomu, aby ho přesvědčil, že když se o něj postará, budou se mít líp. To už se tady opakuje od starého Říma přes fašistické Německo, až po všechny diktatury ve východní Evropě. Určitě někdo takový v záloze na svůj okamžik čeká, protože lidé jsou v tomhle nepoučitelní…,” dodal Kopta. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008