Smutné! Oscarový režisér z Čech se domů už nikdy nepodívá!

 Celebrity 
11. září 2016 03:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Miloš Forman se do rodných Čech už nikdy nepodívá! archiv
Režisér Miloš Forman (84) a držitel Oscara, se do rodné České republiky už asi nikdy nepodívá. Filmař, který stojí za mnoha skvělými filmovými díly, včetně Přeletu nad kukaččím hnízdem či Amadea, je velmi vážně nemocný a jak uvedl server Bleskove.cz, jeho zhoršující se zdravotní stav mu dlouhé cestování přes oceán prostě nedovoluje.

Několikahodinový let by Forman zřejmě nezvládl. Take se musí smířit s tím, že svou rodnou zemi, ani svou rodnou Čáslav, a ani milovanou Prahu, už nikdy nejspíš naživo neuvidí!

„Necítím se na to. Ze zdravotních důvodů si to nemohu dovolit,“ řekl už před časem Forman, který na jednoho oko vůbec nevidí a trápí ho i další problémy, včetně tlaku. Nejvíce však nemoc krve, údajně onkologického rázu. A právě kvůli tomuto stavu mu doktoři zakázali cestování!

„Miloše to moc mrzí, Česko miluje a je mu to líto. Je z toho smutný, ale je realista a ví, jak to s ním vypadá. Vždycky všechny pozdravuje domů do své rodné země. Kluci (starší synové) létají za ním. Tam má další dvojčata, rodinu, přátele. Smutno mu po téhle stránce není, ale…,“ řekl Bleskove.cz jeden z jeho kamarádů, který si myslí, že je to s Formanem zdravotně čím dál horší. „I když on se tomu nepoddává, ale občas je mrzutý. Nechce často slavit ani narozeniny. Říká, že není co slavit a že ho to vlastně už ani nebaví. Pracovat už nemůže…,“ dodává rodinný přítel.

Režisér Forman je podepsán po takovými díly, jako Lásky jedné plavovlásky nebo Hoří má panenko. Dobře placená procházka, kterou udělal před sedmi lety jako divadelní představení se záznamem se zpěvačkou Dášou Zázvůrkovou v hlavní roli, byla vlastně jeho poslední práce.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47