Bude to nejdražší film v české historii! Neprodělá slavný herec a producent kalhoty?

 Celebrity 
05. září 2016 03:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Původní Jan Žižka se Zdeňkem Štěpánkem z roku 1955 NFA
Pokud to vyjde, bude to sláva, pokud ne, pak by to byl mega prodělek. V Česku se chystá nejdražší film v české historii. Petr Jákl ml. a jeho otec, slavný kaskadér Petr Jákl. st. chystají na příští rok natáčení historického velkofilmu Jan Žižka.

Půjde o velkofilm za stovky milionů korun. Hovoří se o něm jako o projektu století. A bude asi nejdražším snímkem v historii, předčí i dosavadní Bathory Juraje Jakubiska, z které jsou doteď obří dluhy.

„Plánujeme premiéru v roce 2018, je to velmi nákladný projekt. Financovat ho budeme i ze zahraničních zdrojů, hlavního hrdinu budeme vybírat,“ říkají svorně syn a otec Jáklové, kteří se už na natáčení těší.

Například bojovníky, komparzisty a představitelé malých rolí budou vybírat i na řadě středověkých festivalů a akcí. Třeba v rámci Táborských slavností, které jsou největší husitské oslavy v Evropě.

Cílem filmu Jan Žižka je představit vojevůdce tak, jak ho mnozí neznají, ukázat velkého, i když kontroverzního hrdinu, rodáka z Trocnova v jižních Čechách. Zda se podaří producentům udělat mega snímek, o kterém se bude mluvit po celé Evropě i světe, ukáže čas.

Dosavadního Jana Žižku se Zdeňkem Štěpánkem v hlavní roli, který vznikal v roce 1955, zatím nic nepřekonalo. Nyní se duo Jákl chystá to mnohonásobně udělat.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod