Další mrtvice u Neckáře?

 Celebrity 
06. srpna 2016 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Před pár týdny zpíval Václav Neckář na Vysočinafestu v Jihlavě. Příští týden museí ale do nemocnice!  Petr Lemberk / MAFRA / Profimedia
Zpěvák Václav Neckář je i přes své zdravotní potíže stále v plném nasazení. Koncertuje, zpívá, a to přesto, že mu nedávno zemřela milovaná žena a sám po kdysi prodělané mrtvici není zcela v pořádku. Teď musí na pár dní do nemocnice.

Hrozí snad u Neckáře další mrtvice nebo infarkt? Není to vyloučeno. Jako každý pacient, který prodělal mozkovou příhodu, je recidiva pravděpodobná. Proto musí na katetrizaci.

„Příští týden musím podstoupit srdeční katetrizaci,“ přiznal Blesku zpěvák s tím, že pár dní bude v IKEMu.

Po katetrizaci jdou pacienti druhý, maximálně třetí den domu. Záleží, zda lékaři katetrem, tedy sondou zavedenou přes tepny v srdci něco "opravují", nebo jen kontrolují. Dnes touto formou dokáží opravit i srdeční arytmii, kterou Václav Neckář trpí.

"Potenciální pacient na mrtvici či infarkt samozřejmě je, ale zatím tomu nic nenasvědčuje. Je nutné ale zjistit, v jakém stavu jsou jeho tepny a srdíčko," podotkl zdroj z IKEMu s tím, že katetrizace je dnes naprosto běžný zákrok, jako třeba gastroenterologie, tedy zavádění sondy do žaludku či do střev.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod