Jožo Ráž šokuje: Jsem komunista! Komunismus byl super…!

 Celebrity 
04. května 2016 04:54 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jožo Ráž své fanoušky naprosto šokoval! archiv ČT
Kam se hrabe Jiřina Švorcová na slovenského leadera skupiny Elán Jožo Ráže! Ten totiž svými názory natolik šokoval nejenom své fanoušky, že ti to rozdýchávají ještě teď! Ráž se totiž rozpovídal o politice, ale hlavně začal velebit komunismus a sám přiznal, že i on je myšlením komunista!

Ráž označil komunismus za správnou věc a režim, zatímco ten současným špatný a vhodný jen pro zloděje a tuneláře.

„Kapitalismus je cesta do pekla, komunismus byl lepší, ale lidé ho nedokázali přijmout, protože jsou hloupí,“ uvedl Ráž v rozhovoru s moderátorem Martinem Veselovským pro DVTV.

Muzikant, který se měl dobře za komunistů a bezesporu se má dobře i za kapitalistů říká, že minulý režim byl rozhodně lepší, než současný svět. Stejně tak si myslí, že Rusko je jistota, ke které bychom se rozhodně neměli obracet zády.

„Svět se bortí, všechno je jen horší, všechno jede špatně. Já jsem přesvědčením komunista, mám světonázor velmi podobný tomu, jaký hlásá komunismus nebo křesťanská víra,“ řekl hudebník a leader Elánu.

„Proti dnešním papalášům byli komunisti úplné měkkoty. V kapitalismu je ten nejvyšší šéf ten největší odrbávač, ten, co všechny oblafne a okrade,“ podotkl Ráž.

Svou ódu shrnul prohlášením, že komunismus byl ideologicky lepší, ale lidé ho nedokázali unést. „ Protože jsou blbí,“ dodal slovenský umělec, který prý za minulého neměl problém s tím, že by se necítil svobodný a dělal si, co chtěl. Zároveň uvedl, že dnes s kapelou Elán odehrají 15 koncertů ročně, za komunismu to prý ale bylo až 250.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve