Smutná zpráva: Viktor Preiss končí!

 Celebrity 
27. dubna 2016 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Viktor Preiss se cítí být unavený, proto odchází. Chce více odpočívat a trávit čas s rodinou! archiv ČT
Dlouhých 33 let byl členem souboru Divadla Na Vinohradech, teď končí. Skvělý herec a dabér Viktor Preiss se rozhodl odejít do důchodu. Do konce divadelní sezóny dohraje své závazky a pak sbohem. Po Ladislavu Frejovi, Haně Maciuchové, Gabriele Vránové a dalších končí i on angažmá na prestižní scéně, kam se ještě před časem chodilo takzvaně na herce.

Preiss prý neodchází ve zlém a rozhodně za tím nejsou spory s ředitelem divadla Tomášem Töpferem. Preiss se zkrátka jen rozhodl. „Je to docela obyčejné osobní rozhodnutí v přátelské shodě s vedením, čili nezasluhuje speciální mediální pozornost," říká slavný herec, který v Divadle Na Vinohradech odehrál desítky a desítky představení.

Preiss, který má také léta potíže s depresemi a dokonce se i léčil, což zdědil i jeho syn Martin, jenž má za sebou i demonstrativní pokus sebevraždy, a jehož žena Jana se nyní také léčí se zdravotními problémy, si chce odpočinout, více být s rodinou a užívat si volna.

"Je to velká škoda, že odcházejí skvělí herci. Je smutné sledovat, že odcházejí ti nejlepší a žádní takoví už nebudou," myslí si divačka divadla paní Alena Zábrodská.

Preiss se bude dál občas věnovat televizi, rozhlasu a nevylučuje, že by se někdy mohl externě k divadlu vrátit. Teď to prý ale není na pořadu dne. A už prý ví, jak stráví chvíle volna na jaře a v létě - na své milované chalupě u jihočeské Třeboně, kde nabral vždy síly do další práce.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod