Tahle herecká hvězda se bála stárnutí jak čert kříže! Zemřela opuštěná a v zapomnění!

 Celebrity 
18. dubna 2016 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Greta Garbo dosáhla hereckého, hollywoodského Olympu, ale dopadla jako nejposlednější z posledních! archiv
Byla velkou hvězdou, ale nakonec skončila úplně v zapomnění a v izolaci. Herečka Greta Garbo zemřela před 26 lety. Dopadla podobně, jako řada velkých hvězd - v posledních dnech svého života byla vlastně úplně sama.

Jedna z největších hollywoodských hvězd minulého století, Greta Garbo, vlastním jménem Greta Louisa Gustafsson přišla na svět 18. září 1905 na předměstí Stockholmu v jednom z místních slumů. Cesta budoucí hollywoodské ikony na herecký Olymp vedla přes prodavačku klobouků a práci příležitostné modelky. Zlom v jejím životě nastal, když se na herecké akademii seznámila s tehdy slavným režisérem Maurice Stillerem.

V roce 1927 se rozhodla dobýt Hollywood, a ačkoli neuměla ani slovo anglicky, odcestovala do Spojených států, kde začala pracovat pro filmovou společnost Metro-Goldwyn-Mayer. Gretina půvabná tvář ovšem úspěch nezaručovala a filmoví producenti měli tehdy o kráse jiné představy. Do parády si ji museli vzít odborníci. Gretě poručili zhubnout 15 kilogramů, dentisté jí srovnali křivé zuby a vizážisté zase vytvořili hereččino ikonické klenuté obočí, které se nakonec stalo její obchodní značkou.

Garbo ze srdce nesnášela publicitu a své soukromí si bedlivě střežila. Byla krásná a tajemná a muži do ní byli blázen. Ze zveřejněných dopisů jejích přítelkyň však vyplývá, že samotnou herečku daleko více přitahovaly ženy. Greta milovala přítelkyni z dramatické školy Mimi Pollakovou a právě ona měla stát za jejím uměleckým pseudonymem. Ta však její lásku neopětovala a tak další z žen, ke které se herečka upnula, byla dramatička Mercedes de Acostová. Kam až jejich vztah zašel, je zahaleno tajemstvím. Přesto se herečka stala modlou lesbických žen po celém světě.

Ve svých šestatřiceti letech se předčasně stáhla do ústraní a k filmování se již nikdy nevrátila. Mezi lidi vycházela zásadně v nenápadném oblečení maskovaná velkými tmavými brýlemi, aby ji nikdo nepoznal. O fanoušky nestála. V roce 1954 dostala speciálního Oscara za poslední nezapomenutelné výkony. Jedna z nejtajemnějších hereček stříbrného plátna zemřela v nemocnici v roce 15. dubna 1990 v nedožitých pětaosmdesáti letech. Pohřbena je v rodném Švédsku.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008