Přechytralý exředitel Novy Železný: Prodělal 50 mega a Gross ho chtěl zničit!

 Celebrity 
08. března 2016 04:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vladimír Železný vidí za svým pádem snahu expremiéra Grosse ho zničit!  David Neff / MAFRA / Profimedia
Prodělal přes 50 milionů za poslední dva roky, v sedmdesáti je otcem dvou malých dětí. Je ale šťastný a spokojený a v současné době se věnuje umění a pěstování vína. Proč ale skončil poměrně rychle kdysi nejslavnější český mediální magnát Vladimír Železný na dně? Po krku mu šel prý tehdejší premiér Stanislav Gross, o kterém exředitel Novy nemůže říct nic dobrého!

"Byl to padouch s andělskou tváří. Neskutečný padouch," svěřil se v talk show Zuzany Bubílkové Koho čas vzal.

Železný tvrdí, že za to, že kdysi přišel o Novu, respektive o její podíl i o funkcí v ní, může právě Gross a jeho lidé. "Ta televize byla moje a oni tu Novu chtěli. To bylo velmi dobře organizované spiknutí tehdejším ministrem vnitra Grossem. O mrtvých by se nemuselo o všech říkat jen to dobré. To byl s andělskou tváří pěkný padouch. Velmi rafinovaný padouch! Vím to!,“ řekl Železný, který byl nějakou dobu i politikem. Někteří ho vnímali jako přechytralého člověka, který v tom jen uměl dobře chodit.

Šlo mu ale hlavně o to, že byl prý nespravedlivě obviněn z podvodů kvůli "pašování" obrazů do ČR. Přičemž šlo o to, že galerista, který provozoval galerii v Praze, vozil padělky. A vykoupil se tím, že řekl, že dováží obrazy, ale já že neplatím clo. Nakonec zjistili, že za dovezené obrazy clo neplatí, protože ČR podepsala mezinárodní úmluvu, která je nadřazena našim zákonům, že se neplatí clo za obrazy. Tak honem hledali a změnilo se to na to, že to tedy není clo, ale nezaplacené DPH," zavzpomínal na krušné chvíle Vladimír Železný.

Ovšem i zde měl vlastně štěstí. Tehdy zákon říkal, že u veškerého zboží, které je osvobozené od cla se nesmí vybírat DPH. Takže přestal být stíhán a dnes má čistý trestní rejstřík. Ovšem poškodilo to jeho jméno a s tím se dodnes těžko vyrovnává.

Před pár lety se Železný pokoušel o návrat na televizní výsluní, ale na TV Barrandov se moc neohřál. Prostě každý viděl směřování stanice jinak. Železný i majitel Jaromír Soukup. A tak kdysi mocný televizní muž odešel do soukromé sféry, věnuje se umění a pěstování vína.

Během pár let na něm s manželkou, s níž má dvě děti - osmiletou dcerku a tříletého synka, prodělal přes 50 milionů korun. Respektive jde o ztrátu, protože hledal ty nejlepší vinice v ČR, které koupil a protože vinařství je alchymie, něco to stojí. Nyní, jak Železný říká, pěstuje kvalitní vína, dobrá vína.

"Začal jsem proto, že jsem mám rád víno a chtěl jsem dobré víno. A to se mi daří. Denně vypiji jednu láhev minimálně," přiznal Železný, který považuje pití vína v příhodném množství za podporu zdraví a například i srdeční činnosti.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve