Nemocný Gott má před sebou zásadní rozhodnutí! Straní se snad lidí?

 Celebrity 
19. února 2016 04:53 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Nemocný Karel Gott bojuje statečn, ale co bude dál?  archiv
Karel Gott se už více jak tři měsíce poctivě léčí z rakoviny mízních uzlin. Nedávno vypustil mezi fanoušky zprávu, že je vše na dobré cestě a vše vypadá nadějně. Teď má před sebou poslední se série chemoterapií. Po ní se ukáže, jak to doopravdy je. Má ale před sebou zásadní rozhodnutí. Někteří známí dokonce tvrdí, že straní lidí.

To ale není pravda. I když by měl být zpěvák více izolovanější, protože je kvůli zcela snížené imunitě náchylný k tomu chytit třeba chřipku nebo virózu, mezi lidi chodí. Dokonce se v jedné ze smíchovských restaurací schází se svými nejbližšími přáteli. Jenomže tím to také končí. Svůj zdravotní stav nechce komentovat

„Pan Gott v současné době nebude svůj zdravotní stav nijak komentovat. Jeho léčba je jeho intimní záležitostí,“ řekla jeho mluvčí Aneta Stolczová.

Ovšem doposud své příznivce informoval o všem, co jen trochu šlo. Například i o tom, že mu po první části chemoterapie lékaři údajně řekli, že nádor skoro zcela vymizel. Tomu mnozí věří, ale někteří ne.

„Strašně moc bych mu to přála, jen tomu prostě nevěřím. Vím, jak ta nemoc působí a to by upřímně v jeho případě a s jeho původním strašně spatnou prognózou byl opravdu boží zázrak. Ale i ty se občas dětí, tak třeba to tak jen. Jen si myslím, že Karel lidem něco tají a nechce říct vše,“ myslí si jedna z uměleckých kolegyň Zlatého slavíka.

Sám Mistr má před sebou poslední část léčby. Po ní se uvidí, zda zabrala tak, jak to vypadalo na první pohled, nebo zda je třeba další série. A pak bude jen na Gottovi, jak se rozhodne. Už samotné léčení je pro jeho organismus obrovským náporem. „Je to veliký nápor na psychiku, na životně důležité orgány, jako je srdce, plíce a podobně. A u starších lidí je to někdy ohrožující právě kvůli možnému selhání organismu. Musíme si uvědomit, že chemoterapie je vlastně jed, který má za cíl zničit rakovinové buňky a to za každou cenu,“ varuje přední český onkolog.

Karel Gott však, zdá se, je optimistický a věří, že se vše v dobré obrátí a do rok a do dnes bude moct říct, že je z nejhoršího venku. Rakovina mízních uzlin není totiž klasický nádor a nelze zcela vyléčit. „Jde ale zaléčit, zahnat do kouta, uspat, utlumit. Ovšem může se kdykoli přihlásit znovu. Jsou třeba kontroly, dobrá životospráva a skutečně dobrý životní styl. Mnozí pacienti se ale dožívají vysokého věku a umírají pak na zcela něco jiného,“ dodává doktor.

Proč se ale Gott obrnil tedy hradbou mlčení, není jasné. Možná jen nechce věci zakřiknout a radovat se, až bude mít potvrzené výsledky. „Určitě to pak všem řekne, ale je dost pověrčivý. Teď je rád, že zvládá léčbu a zasloužil by si i mediální klid,“ dodal jeho blízký kolega, který se s ním poměrně často vídá.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47