Za odporný útok na Vondráčkovou může ona získat vyšší odškodné!

 Celebrity 
09. února 2016 04:54 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Helena Vondráčková má větší šanci na úspěch u soudu, kde se brání proti odpornému nařčení! facebook
Zpěvačka Helena Vondráčková se konečně dočkala satisfakce za odporný útok na její osobu. Podle jednoho z nejmenovaných týdeníků měla být „tyranka zvířat“, a proto podala žalobu. Nyní jí Nejvyšší soud dal za pravdu s tím, že může požadovat vyšší odškodné za lživé články.



Vondráčková měla podle původního verdiktu pražského soudu od nejmenovaného vydavatelství dostat 300 000 korun. Při odvolání u Nejvyššího soudu jí justice přiznala dalších 150 tisíc korun, a když se zpěvaččin právní zástupce dovolal proti stále nízkému odškodnění, stejný soud vyhověl. Případ se tak vrací k Vrchnímu soudu v Praze k dalšímu projednání.

Článek lživě hovořil o tom, že se Vondráčková špatně zachovala ke svému nemocnému psovi, přitom právě ona je pověstnou milovnicí zvířat, stejně jako její manžel Martin Michal a psy byli vždy součást její rodiny.

„Tohle mě hodně mrzelo a opravdu ranilo,“ prohlásila Vondráčková až se slzami v očích. Požadovala satisfakci ve výši 2,1 milionu korun. Podle svého vyjádření nikoli pro zisk, ale proto, aby to mělo preventivní účinek a podobné lživé zprávy nevznikaly.

Její přátelé či kolegové jí dávají za pravdu. „Helena je nejenom výborná zpěvačka, ale psí máma. To se o ní ví, a že by kdykoli jakkoli týrala zvíře, je odporná lež. Zkrátka už asi neví, co by psali, ale chápu, že tohle zažalovala, to by udělal kdokoli,“ dodala jedna z jejích kamarádek.

Vondráčková domáhání se svých práv ale v tomto případě neměla a nemá vůbec jednoduché. Vrchní soud totiž při posledním projednávání sporu v roce 2013 přičetl Vondráčkové k tíží to, že nepožadovala morální satisfakci, například omluvu, ale rovnou peněžní náhradu nemajetkové újmy. To však podle nového rozhodnutí NS nemůže být důvodem ke snížení náhrady, zvláště když je jasné, že omluva by funkci satisfakce dostatečně neplnila, například kvůli velkému časovému odstupu.

Zpěvačka se svým manželem, který je zároveň jejím manažerem vedli a vedou několik soudních sporů na ochranu osobnosti, a to právě kvůli sporným a lživým článkům v médiích. V některých uspěli, jiné soudy zamítly.

Žalovaná kauza se týká fotek, které vyšly v jednom z bulvárních týdeníků, kdy jeden z nich měl titulek „Bezcitná panička! Helena Vondráčková nechala umírat svoji fenku opuštěnou". Vše vypadalo tak, že umělkyně nechala nemocné zvíře v péči cizích lidí a nezkušeného veterináře. Druhý text uváděl v titulku, že Vondráčková odložila štěně… a podobně. Proti tomu se zpěvačka i její manžel rázně ohradili.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?