Opravdu je rakovina Karla Gotta na ústupu? Je to možné, ale....

 Celebrity 
03. února 2016 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott se cítí lépe a ze zpráv od lékařů má velkou radost Profimedia
Zpěvák Karel Gott má důvod k radosti. Jeho vážné onkologické onemocnění mízních uzlin je prý na ústupu. Jak se svěřil jednomu z bulvárních týdeníků, podle lékařů nádor skoro celý vymizel. Slavík, který nyní podstupuje pátou část chemoterapie, se cítí plný energie a tahle zpráva mu vlila novou krev do žil. Jak by taky ne. Ale...

Je tu jedno velké ale. Za prvé, zda je tomu opravdu tak a Mistr jen nechce fanouškům udělat radost, za druhé, zda se bulvárnímu týdeníků dá skutečně věřit a za další, pokud je to vše pravda, vyhráno určitě Gott nemá, i když mu to všichni pochopitelně přejí. Léčit se bude ještě do března. Uvedl také, že odmítl všechny alternativní formy léčby a oddal se zcela odborníkům, lékařům. Patrně tedy nevyužil ani nabídky kolegyně Evy Pilarové, která mu doporučila svého léčitele, díky kterému ve spojení s lékaři kdysi sama rakovinu překonala.

"U tohoto typu nemoci to možné je, že nádor ustoupí a to znatelně, ale rozhodně to není výhra. Nikdo si nemůže myslet, že tím je to vyřešené. Naopak! O to více se to musí hlídat a pacient i lékařský tým musí být ostražití," varuje přední český onkolog, který však nezná podrobnosti léčby Karla Gotta.

Důležité je, jak zabere další část chemoterapie, jak bude tělo regenerovat a hlavně, aby nenastaly vedlejší účinky s vlivem na další orgány.

"Nádorová onemocnění, zvlášť lymfomy a podobně se "rády" vracejí i opakovaně. Ale jsou pacienti, kteří nejsou vyléčení, ale zaléčení a žijí s tím mnoho let. Záleží i na fyzické, psychické kondici, věku a dalších okolnostech," míní lékař.

Karel Gott se musí hodně šetřit, být opatrný a neměl by například dostat silnou chřipku. Nebo zápal plic by pro něj mohl být hodně nebezpečný.

Zpěvák koncem roku přepsal vilu na Bertramce na manželku Ivanu. Fanouškové se zděsili, zda to neznamená, že už nevěří v uzdravení. Ovšem Slavík se chtěl jen pojistit, že kdyby se s ním něco stalo, budou důležité majetkové věci vypořádány a nenastanou neshody mezi manželkou a staršími dcerami Lucií a Dominikou.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47