Zemřel kolega Louise de Funese ze série o Četnících!

 Celebrity 
05. ledna 2016 00:02 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jedna z ikon francouzského filmu Michel Galabru zemřel ve věku 93 let. Na snímku s kolegou a přítelem Louis de Funesem ze série Četníci archiv
Jeden z nejslavnějších francouzských herců a komiků, kolega skvělého Louise de Funese, jeho ""šéf" ze série o Četnících Michel Galabru zemřel! Bylo mu 93 let! Pracoval téměř až do poslední chvíle. Jeho profese jej bavila.

Oblíbený Galabru, který jako jeden z mála hovořil i Funesovi kladně a považoval ho za svého velkého přítele, zemřel v jedné z francouzských nemocnic.

Michel Galabru pracoval téměř do smrti a i přes vysoký věk se stále věnoval filmu. Před třemi lety natočil filmy Les Invincibles, Bon samaritain, Louis la Chance, La Femme du boulanger a Mumu. Tyto snímky nebyly tak slavné, jako jeho předchozí role a v Česku zatím nebyly uvedeny.

Galabru, rodilý Marokánec se narodil v roce 1922 a původním jeho snem bylo stát se fotbalistou. Živil se různě a poté co vystudoval herectví na pařížské konzervatoři, šel z filmu do filmu a i na divadle a v televizi se mu dařilo. V divadle hrál Moliéra i Shakespeara, oceňován byl také jeho výkon ve filmovém dramatu Soudce a vrah.

Ale velké slávy se mu dostalo právě ve spojení s Louisem de Funesem v sérii o Četnících ze St. Tropez, kam se sám i soukromě rád vracel.

V Česku se objevil před několika lety jako host Mezinárodního festivalu pro děti a mládež ve Zlíně, kde byl považován za největší hvězdu, ale nejskromnější, která kdy přijela.

Pohřben bude ve francii. Jeho rodina, včetně tří dětí, které měl, vnoučata i pravnoučata už chystají poslední rozloučení.

Louis de Funes zemřel v roce 1983 po druhém infarktu v nemocni ve francouzském Celier, nedaleko svého zámku Clermont, kde prožil kus života s manželkou a dvěma syny.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008