ODHALENÍ: Legendární Možná přijde i kouzelník. Natáčel se v nejunikátnějším divadle v Evropě!

 Celebrity 
01. ledna 2016 04:01 / redakce
  0
Loading...
📷
4 fotografie v galerii
Legendární scénka s písní A ty se ptáš co já? byla v pořadu Možná přijde i kouzelník asi neslavnější youtube.cz
Určitě si řada z vás nenechala ujít v posledních dnech reprízy zábavných pořadů Možná přijde i kouzelník s Jiřím Lábusem, Oldřichem Kaiserem a Jiřím Kornem. Pořady vznikaly od roku 1982 do roku 1992 pravidelně, potom sporadicky. Spojená je s nimi řada unikátních záležitostí, včetně té, že drtivá většina dílů vznikala v naprosto unikátním divadle v Evropě!

Možná přijde i kouzelník se točil tam, co později Menzelův film Donšajni, nebo skvělý snímek Iluzionista, a sice v táborském Divadle Oskara Nedbala. Těžko byste v Evropě a málokde na světě hledali unikátnější scénu. Jde o divadlo, které má jedno jeviště a dvě hlediště. Právě toho štáb Československé televize často využíval v rámci svých estrád.

Komplex vznikl tak, že v 60. letech minulého století se přestavbou původního a dostavbou nového divadla spojilo jeviště. Měla zde být točna, kde se mělo hrát jedno představení pro oba sály, což by byl totální unikát. Tehdy však nebyly peníze, tak se od nápadu upustilo.

Díky Kouzelníkovi, který režíroval hlavně Zdeněk Podskalský, se stala i řada příhod, které pak diváci vzali za realitu. Třeba vstup na scénu herečky Jaroslavě Hanušové. Tu dodnes někteří považují za manželku Jiřího Lábuse, byť on nikdy ženatý nebyl.

V pořadech Možná přijde i kouzelník se vystřídala celá plejáda českých i zahraničních umělců. Nechyběli ani Karel Gott, Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Petra Janů či Eva Pilarová nebo Marie Rottrová, kteří byli častými hosty televizní estrády. Objevila se i Lucie Bílá a mnozí další.

A tento zcela unikátní a nezapomenutelný pořad, který vydržel na obrazovce 17 let, má i některé zajímavosti, o kterých jste neměli jistě ani ponětí.

Tak třeba: Začátek pořadu s úvodními titulky byl zpravidla uváděn instrumentální verzí písně „Rok, co špičku měl". Naopak konec pořadu je neodmyslitelně spjat s písní „Tak my už jdeme do finále", kterou je možné dodnes slýchat na tanečních zábavách i při různých jiných veřejných představeních. První díl však byl ukončen písní „Kéž Slunce svítí nám", v originále „Let the Sun shine" z muzikálu "Vlasy"

Pořad měli původně uvádět pouze Jiří Korn a Oldřich Kaiser. Kaiser však přesvědčil dramaturgy, že má šikovného kamaráda Jiřího Lábuse. Ten následně přivedl Jaroslavu Hanušovou. Jeden díl se musel kompletně přetočit. Právě Jaroslava Hanušová v něm totiž vystupovala v červených šatech, což totalitní cenzura brala jako provokaci vůči režimu.

Osmnáct let po odvysílání prvního a osm let po odvysílání posledního dílu byl v roce 2000 odvysílán závěrečný sedmnáctý silvestrovský speciál "Dražba"

Zde vznikla také legendární scénka s písní "A ty se ptáš co já?", s Jaroslavou Hanušovou a Zdeňkem Srstkou.

Mezi lety 1982 a 1992 postupně vzniklo 16 dílů, včetně jednoho vánočního a jednoho silvestrovského.

Před lety byly pokusy o návrat pořadu na obrazovky. Ovšem jak televize, tak ani protagonisté Kaiser s Lábusem se do "reinkarnace" už pouštět nechtěli.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47