Nezapomněla Dáša Havlová na manželovo výročí smrti?

 Celebrity 
20. prosince 2015 04:54 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jak prožila Dagmar Havlová smutné a čtvrté výročí od úmrtí svého manžela Václava Havla? facebook
Uplynuly čtyři roky od smrti bývalého prezidenta Václava Havla. Kdo jiný k němu měl blíž, než jeho manželka, herečka Dagmar Havlová. Nezapomněla ale na toto smutné výročí?

Jak by mohla. Provázela ho 14 let životem. Přesně tak dlouho byli manželé. Václav Havel si vzal Dášu ani ne rok po smrti první ženy Olgy, která zemřela na rakovinu. Druhá žena, původem herečka mu rozhodně prodloužila a zachránila život. A to nejméně dvakrát. Poprvé, když se u něj objevil rakovinový nádor, podruhé, když se mu proděravělo střevo.

"Dáša, ať ji lidi už vnímají jakkoli, je opravdu skvělá pečovatelka, parťačka do života. Udělala by pro Václava cokoli na světě. Když byl nemocný, byla to ona, kdo u něj stále byl, vše zařizoval, řešil a hlavně ona ho včas donutila jít do nemocnice, tím mu i zachránila život," svěřil se jeden z Havlových přátel.

"Ať bylo jejich manželství různé a někdy prý dost italské, on miloval ji a ona jeho. A nebylo pro ní lehké, jako pro úspěšnou herečku, přeorientovat se do role první dámy. Měla to těžké," dodal známý.

A samozřejmě že 18. prosince Havlová na výročí nezapomněla. Navštívila Vinohradský hřbitov, kde jsou Havlovy ostatky uloženy v rodinné hrobce a položila květiny a věnec se vzpomínkou. Nedávno pohřbila svého prvního muže, otce jejich dcery Niny, novináře Radvíta Nováka. Před dvěma lety jí zemřela maminka a několik let před tím otec.

Vánoce stráví Dáša Havlová s dcerou a její rodinou v Praze. Přesto, že nebude bývalá první dáma sama, do zpěvu ji nebude. Právě v období okolo Vánoc přišla o řadu svých blízkých.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve