Oblíbený český herec zemřel v léčebně. Sám, opuštěný, zanedbaný a úplně švorc

 Celebrity 
14. prosince 2015 03:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Tenhle velký český herec skončil jako poslední bezdomovec Profimedia
Patřil k nejobsazovanějším českým hercům, vydělával slušné peníze, nakonec ale zemřel sám, opuštěný, zanedbaný a nemajetný. Nyní uplynulo čtrnáct let, co odešel v léčebně v Kralupech nad Vltavou necelý měsíc po svých jednaosmdesátých narozeninách Zdeněk Dítě.

Divadelní a filmový herec Zdeněk Dítě stál před kamerou v roce 1949 v Pytlákově schovance. V Zemanově pohádce z roku 1955 Byl jednou jeden král ztvárnil zahradníka, v sérii o radovi Vacátkovi Smrt černého krále hrál komisaře. Představitel pěti desítek filmových rolí se objevil v legendární televizní scénce po boku komika Felixe Holzmana, který si u pokladní kina Ivy Janžurové kupoval lístky na filmy V sobotu večer, v neděli ráno a Včera, dnes a zítra.

„Je mi smutno. Všichni se na mě vykašlali," postěžoval si pár týdnů před svojí smrtí. V době, kdy byl vyhledávanou filmovou hvězdou, byl Zdeněk Dítě velký elegán a patřil k idolům mnoha žen. Na sklonku života se ovšem potýkal s Alzheimerovou nemocí. Po smrti manželky žil osamocen ve svém smíchovském bytě, ze kterého v podstatě nevycházel. Nakonec musel do léčebny, kde dožíval, bez přátel, v ústraní a v chudobě.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008