Strach o život Gotta! Co se s ním děje?

 Celebrity 
03. prosince 2015 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott je opět v nemocnici a podstupuje další sérii chemoterapie!  Profimedia
Karel Gott opět podstupuje léčbu kvůli rakovinovému onemocnění mízních uzlin. Přesto, že prozradil, jak na tom je, a že lékaři mu dávají devadesáti procentní šanci na uzdravení, situace je trochu jiná. Zlatý a Platinový slavík trpí bolestmi žaludku i kloubů a začaly mu padat vlasy. Co se s ním děje a má skutečně šanci?

"Teď není čas na to, abych byl marnivý, Jde o můj život," prozradil Gott s tím, že lékaři mají pozitivní zprávy ve smyslu, že naděje je, a že kdyby přišel o něco později, už by šance nebyla.

Zároveň podal informace, že krevní testy po první sérii chemoterapií jsou více než dobré.

"Je to jistě pozitivní, ale pacient s tak vážným onemocněním nemůže říct, stejně jako lékaři, že je něco "dobrého", že je vyhráno a podobně. V těchto případech je nejvíce rozhodující druhá a pak třetí série léčby. V případě pana Gotta jde o poměrně agresivní léčbu a tu musí překonat a vydržet. Musí to hlavně vydržet jeho životně důležité orgány, pak naděje samozřejmě je," řekl VIPstory.cz jeden z lékařů onkologů.

Gottova nemoc je poměrně rozsáhlá, ale nezasáhla zatím žádný důležitý orgán. Jen se onemocnění mízních uzlin nechová jako klasický nádor, ale jde uzlinami napříč tělem. "Proto buď zabere chemoterapie, případně ta další série, nebo ne. Bohužel teď bude důležité, jak tělo zareaguje. A už tím, že v této fázi začínají padat vlasy, pacient má nevolnosti a má to další vedlejší účinky svědčí o tom, že jde o ještě silnější část léčby. On sdělil, že jej také hodně bolí i klouby. Snad je to jen účinek té léčby," věří odborník a doufá, že nemoc se nerozšířila i dalším směrem...

Gott ale bojuje jako lev. Má obrovskou podporu v rodině, přátelích a hlavně fanoušcích. O víkendu přišel osobně na předání Slavíků. Přesto, že ho od toho odrazovali lékaři a dokonce i jeho žena Ivana, rozhodl se jít. "Co, když je to naposled. Teď se ještě můžu před lidmi ukázat, pak to na půl roku nepůjde," nechal se prý Mistr slyšet.

Když se ale vyléčí, není jasné, zda si ještě někdy stoupne na jeviště jako zpěvák. "Teď si vůbec neumím představit, že bych ještě zpíval. Můj hlas je hodně zesláblý," přiznal Karel Gott. Důležité pro něj ale je, aby žil!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47