Neskutečné manévry kvůli Gottovi! Proč?

 Celebrity 
26. listopadu 2015 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott s největší pravděpodobností dostane jubilejního 40. Zlatého slavíka. Podle mnohých by ale neměl riskovat a na přenos nechodit! Profimedia
Účast těžce nemocného Karla Gotta na sobotním živém přenosu z předávání Českého slavíka je stále nejistá. Spíše je nepravděpodobné, že by se Mistr dostavil osobně. Jenže proto, že je nevyzpytatelný a zatím není jasné jak mu bude, pracuje se opravdu se všemi variantami. Ale proč vlastně, není to trochu zbytečné a není to náhodou až příliš velký a nebezpečný hazard?

"Karel je nemocný a ve vší úctě, měl by být v klidu a mimo tolik lidí. Pokud se rozhodne opravdu přijít, hodně riskuje. Nechápu, proč tedy rovnou někdo neřekne, zda přijde nebo ne, respektive, že pokud mu bude lépe, zda ano nebo ne. Ale když to udělá, tak sám nemá rozum," říká jeden z jeho přátel, který se opravdu bojí o jeho zdraví.

"Jistě by mu to možná pomohlo psychicky, viděl by tu obrovskou podporu od lidí, na druhou stranu by to bylo jen divadlo pro lidi a nahnání sledovanosti televizi, což se už stejně stalo. Sledovanost bude asi obrovská, protože každý bude chtít vidět jestli ten milovaný Kája dorazí. Ale on stejně toho 40. Zlatého slavíka dostane, takže o co jde," míní kamarád, který vzpomíná na nedávný ročník, kdy byl Mistr v Německu a cenu si za něj převzala manželka Ivana.

Zpěvák měl prostě vystoupení a nemohl ho zrušit, proto se předávání nezúčastnil, tak jako mnohdy řada jiných. "A taky to šlo. Chápu,že tady je situace jiná, ale jsou to zbytečné manévry, peníze, čas, nervy, stres a různá opatření. Proč vlastně, když se stejně bude dívat na televizi a všichni na něj budou myslet," míní člověk z produkce okolo Slavíka.

Pokud by totiž Gott dorazil, bude všude ochranka, bude nutné zajistit, aby se zpěvák nedostal do davu mezi plný sál, aby ho média "neumačkala". A hlavně, aby nebyl moc unavený, protože cesta, přípravy a podobně, to vše by mu v době, kdy má velmi sníženou imunitu, bere léky a není v pořádku, mohlo jen ublížit.

Zpěvák by měl v nejbližších dnech nastoupit na další sérii chemoterapií. Opět poměrně drastickou a až po ní, či po další, třetí fázi se uvidí, zda léčba zabírá, nebo nikoli.

"Čím více bude pacient oslabený, unavený, nebo by chytil i obyčejnou rýmu, je předpoklad úspěšnosti zaléčení daleko nižší. Měli by si všichni uvědomit, že Non-hodgkinův lymfon není žádná viróza, chřipička, která přejde za týden, měsíc, dva! Že to vážně není legrace a není to ani "běžný" nádor, který se odoperuje, ozáří a hotovo. Je to jedno z nejvážnějších onkologických onemocnění! Vlastně "nevyléčitelné" a s vyšším věkem pouze zaléčitelné. Tak by k němu pacienti i okolí měli přistupovat a zbytečně neriskovat. Pacienti ve věku kolem 60 nebo 70 a i vyššího věku jsou nejrizikovějšími. Být panem Gottem, hodně bych zvažoval, co udělám, pokud se chce alespoň z větší části uzdravit," namítá jeden z českých onkologů.

Ozařování na tento druh onemocnění je téměř nemožné, stejně, jako na něj nelze využít protonovou léčbu. "To není lokalizovatelný nádor, jako třeba v mozku, břiše, prsu, varleti a podobně. Je to vlastně jako leukémie, která se šíří krví. Toto se šíří lymfatickými cestami," vysvětlil lékař.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve