Tohle už je vážně moc! Naprostá neúcta a komedie kolem nemocného Gotta!

 Celebrity 
11. listopadu 2015 04:56 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Péče a "uctívání" některých hraničí až s hloupostí! Karel Gott potřebuje hlavně klid a čas! archiv
Zájem médií o těžce nemocného Karla Gotta je logický. Zpěvák patří ke kulturním pokladům Česka a i celé Evropy. Lidé se o něj bojí a média potřebují informace právě pro fanoušky. Co ale někteří z fanoušků. novinářů, ale také pořadatelů Českého slavíka vymýšlejí, to už je na debatu o zdravém rozumu.

Neustálé spekulace, zda se Karel Gott, který trpí rakovinou mízních uzlin zúčastní koncem měsíce předávání Slavíka, jsou trapné. Vyjádření vyhlašovatele, že "udělá všechno, aby Gott na akci dorazil", je neuctivé.

"Snad by měli udělat vše proto, aby měl Karel Gott klid, aby se mohl vyléčit a ne si dělat "píár" na těžké nemoci. Každý i průměrně inteligentní šimpanz ví, že pokud by Karel jen trochu mohl, určitě by rád přišel. Protože ale podstupuje sérii vyšetření a hlavně silnou léčbu, nebude mít patrně ani náladu, ani chuť, ani síly přijít mezi tolika lidí. A ke všemu každá taková nemoc člověka změní a určitě by se on nenechal fotit desítkami fotografů právě v této situaci," řekl jeden z blízkých známých Karla Gotta.

O tom, že Gott 40. Zlatého slavíka dostane, není pochyb. "Drtivá většina Čechů mu prostě posílá ten hlas. To je logické a je to i takové vyjádření úcty. A jestli si ho za něj převezme jeho žena, dcera, nebo nějaký spolupracovník, je to jedno. Pořád je to cena jen a jen pro něj," míní přítel zpěváka, který navíc nemůže mezi lidi i kvůli extrémně snížené imunitě.

Dalším nejapným pokusem o "uctívání" stále živého Gotta je to, že neustále o něm někdo mluví v minulém čase. "Znechutil mě živý vstup na jedné televizi, kde všichni rádoby zdravili Karla, přáli mu vše nejlepší, ale působilo to jako tryzna. Následný pořad, kde jeho kolegové o něm mluvili ve stylu: "Karel byl, měl rád, jezdíval, chodíval" - působilo až hloupě," míní kolegyně zpěváka, která je přesvědčená, že takovou "úctu" si rozhodně Mistr také nepřeje.

"To, že na něj myslí miliony lidí, drží mu pěsti, přejí uzdravení je krásné, to je věc jedna, ale to, že po něm někdo chce třeba pojmenovat letiště, jako se objevily šílené nápady některých fanatických fanoušků, nebo, že posílali papírové lampiony k nebi, kvůli kterým paradoxně může vyhořet nějaký dům, to už je fakt moc. Je to trapné, nechutné a neuctivé," myslí si zpěvačka.

Karel Gott podle mnohých potřebuje hlavně klid, pohodu a čas. Léčba rakoviny mízních uzlin není záležitost dní, týdnů a často ani měsíců. Pokud se podaří zpěvákovi, aby se uzdravil, na veřejnosti by se mohl ukázat nejdříve někdy v první třetině příštího roku.

"Umí si někdo představit, že tenhle vždy dokonale upravený, sladěný člověk, který byl vždy v pohodě a rozdával úsměvy, energii a byl šarmantní, se bude ukazovat kamerám a fotoaparátům pohublý, možná kvůli chemoterapii bez vlasů a v nepohodě? Já ne a asi snad nikdo," dodal další Gottův dobrý známý, kterého taky už nebaví, místy až trapné uctívání zpěváka právě v době jeho nemoci.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47