U Gottů to budou asi smutné Vánoce!

 Celebrity 
10. listopadu 2015 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott patrně nestráví letošní Vánoce doma archiv
Zpěvák Karel Gott bojuje už druhým týdnem na pražské Hematologické klinice se zákeřnou rakovinou mízních uzlin. I když si někteří naivkové mysleli, že za týden dva půjde domů, už na začátku bylo jasné, že to tak rozhodně nebude. Zpěvák si ve špitále určitě pobude a není vyloučené, že tam stráví také Vánoce.

Pro rodinu Karla Gotta, především pro jeho dvě malé dcery, ale i pro ty dvě starší to budou asi velmi smutné svátky. Na druhou stranu je lepší, že se nyní bude léčit, bude pod dohledem, aby se uzdravil a příští Vánoce už byl zase se svými blízkými.

"Karel je hodně citlivý člověk, který všechno vnímá hodně silně, ale ne ani tak kvůli sobě, ale kvůli svým nejbližším. Všechny své čtyři dcery miloval a miluje a jsou pro něj vším. Mrzí ho i to, že "zklamal" své fanoušky v Česku, v Německu a nemůže se zúčastnit vánočních koncertů a akcí, které tolik miloval. Každý však chápe, že jiná možnost není," řekl VIPstory.cz jeden ze zpěvákových blízkých přátel.

Gott podstupuje poměrně drastickou léčbu chemoterapií. Na několikrát omílanou biologickou léčbu už není čas. Lékaři dobře vědí, že rozsah onemocnění, které zpěvák má, může zlikvidovat jenom silná dávka cytostatik. Proto, aby netrpěl silnými nevolnostmi a vedlejšími účinky, dostává Karel Gott léky a vitamíny.

"Chemoterapie každého pacienta vysiluje nejen fyzicky, ale i psychicky. Ke všemu pak mnohý, lidem je zima, jsou náchylní k virovému onemocnění a jejich imunita je oslabená, někdy minimální. Proto návštěvy za takovými pacienty, jako je Karel Gott mohou jen ve velmi omezené míře, nebo vůbec a vidět se mohou jen za sklem a mluvit spolu telefonem," říká zkušený onkolog, který se lehce usmívá nad tím, jak některá média informují o tom, že si zpěvák zapnul telefon, jeho stav se zlepšil a začaly přicházet pozitivní zprávy z nemocnice. "Nikdo po ani ne týdnu léčby nemůže říct, že se stav zlepšil nebo zhoršil. Takovéto onemocnění je běh na opravdu hodně dlouhou trať. Léčba trvá týdny, měsíce, někdy i roky. Je samozřejmě dobře, pokud je pacientovi lépe, nebo komunikuje s okolím, ale s přílišným optimismem bych byl stále obezřetný," podotýká lékař.

U Karla Gotta, byť je rakovina mízních uzlin rozšířená, je však naděje na uzdravení. Jen se nesmí přidat vedlejší problémy u jiných orgánů.

Pokud zpěvák skutečně zůstane v nemocnici až do Vánoc, je rodina rozhodnuta, že Štědrý den stráví s ním právě tam. To už totiž bude mít zpěvák po první sérii léčby a zřejmě bude mít možnost přijímat návštěvy v omezené míře.

Do nemocnice za Slavíkem chodí jak jeho žena Ivana, tak i nejstarší dcera Dominika. Ta se o tatínka hodně bojí. Podle jejích blízký se za otce modlí a prosí toho nahoře, aby jí tu tátu ještě dlouho nechal.

"Táta byl pro mě vždycky vzor, hrdina. Miluju ho a neumím si bez něj představit život. On bojuje a musí to vybojovat," nechala se slyšet Dominika Gottová
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008