DRAMA: Gott mezi životem a smrtí! Už druhý infarkt. Co musel podstoupit?

 Celebrity 
28. října 2015 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott prodělal infarkt a nyní je po zákroku aortálního zúžení srdeční chlopně Profimedia
Zlatý slavík Karel Gott skončil včera v podvečer v pražském IKEMu. Důvodem byla náhlá srdeční příhoda, podle všeho infarkt myokardu. A ne prý první! Proto téměř okamžitě musel podstoupit operační zákrok, který mu měl zachránit život. Stav Slavíka byl podle všeho velmi vážný, chvílemi až kritický. Srdce údajně mělo vypovídat funkci...

Zpěvák hned odpoledne, když byl převezen do nemocnice, zrušil všechny aktivity na nejméně měsíc dopředu.

Gott měl původně plánovanou operaci aortálního zúžení srdeční chlopně, což právě mělo způsobit velký tlak na prsou a následně srdeční infarkt. Podle některých lidí z jeho okolí přišel první, slabý záchvat už o víkendu. Ale nepřikládal tomu zvláštní vážnost. Myslel si jen, že je to ze změny počasí.

„Byl operován profesorem Pirkem, jeho stav byl hodně vážný, nešlo jen o arytmii. Nešlo o klasickou operaci, ale takzvanou katetrizaci s vpravením stentu a roztažením aorty," uvedl bez dalších podrobností pro VIPstory.cz zdroj blízký operačnímu sálu.

Gott se do nemocnice dostal za minutu dvanáct. Nejprve to tak dramaticky nevypadalo, ale nakonec se ukázalo, že stav je vážný a srdce není úplně v pořádku... „Na štěstí se Mistr dostal k nám včas. Hodně se o něj rodina a přátelé báli. Je po zákroku,“ uvedl pozdě večer zdroj s tím, že Gott bude muset patrně hodně zvolnit, pokud si nechce přivodit další problémy.

V nemocnici s ním byla celý večer manželka Ivana Gottová. Dostala prý desítky sms zpráv a vzkazů od přátel, kolegů a známých, kteří psali jediné: „Držíme pěsti, hodně zdraví. Ať to Karel zvládne…“

Pokud vše půjde dál a bez komplikací, zpěvák si v nemocnici pár dní pobude a pak bude propuštěn domů. Zatím zrušil nejméně čtyři až pět větších koncertů a další akce.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod