Brácha Hrachovcové ze seriálu Život na zámku vydal megaúspěšný román! Psal ho 6 let a teď musí dělat dotisk!

 Celebrity 
23. října 2015 03:05 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Petr Rajchert není jen herec, televizní a rozhlasový moderátor, ale už i spisovatel. A hodně úspěšný! Petr Mráček
Ruku na srdce, náhody neexistují! To není konstatování, ale název knížky, prvotiny herce a moderátora Petra Rajcherta. Mnozí ho znají jako Otakara, syna Králových, tedy Tomáše Töpfera a Kateřiny Macháčkové ze seriálu Život na zámku. Sestru mu tam hrála Kateřina Herčíková Hrachovcová. Jenže on je i spisovatel a hodně úspěšný! A svou prvotinu včera Praze pokřtil.

Kromě toho, že byl zakládajícím členem skupiny Chinaski, hrál v dalších inscenacích, v divadle a moderoval a stále moderuje v televizi, dal se na spisovatelskou dráhu. Rozhodně nejde o básnickou sbírku jednoho herce, ale o román. Jenomže měl to být původně film.

"Příběh mého románu vznikal opravdu původně, jako námět k filmu, ale pak mi došlo, že s tím vším, co se tam děje, by film mohla natočit jedině bohatá Hollywoodská produkce, protože je to příběh velmi akční a výpravný. A tak jsem se rozhodl, že budu v psaní pokračovat, protože podle románu se dá kdykoli později vytvořit i filmový scénář," prozradil VIPstory.cz dnes 48letý Petr Rajchert, který ale vypadá ve skutečnosti nejméně o deset let mladší.

Sám prý rozhodně nečekal, že kniha, kterou mu ilustroval jeho tchán Jiří Srnec, bude mít takový úspěch. Jak sám říká, teď, když se první náklad románu vyprodal za necelý měsíc a čeká na dotisk, říká si, jak se to dělá, aby to někdo přeložil do angličtiny. "Nepočítám totiž s tím, že by “Hollywooďané” rozuměli česky? Psal jsem jenom, když byl čas a tak se mi to protáhlo na nějakých 6 let. Ovšem nebylo to šest roků soustavného psaní, mezitím mohl vždycky uběhnout i rok, kdy jsem na to nesáhl," říká s úsměvem herec a moderátor, ale nyní i spisovatel Rajchert.

"Já totiž občas psal až málem těsnopisem, neboť jsem leckdy viděl celou dlouhou scénu naráz, ale písmeny a slovy jde popsat jedině posloupně. Takže jsem občas chvátal, abych ten obraz nezapomněl. Inspirací mi byl život sám. A to nejenom můj, ale i mnoha lidí kolem mne," dodává Petr Rajchert, manžel Báry Srncové, známé Rampepurdy ze zrovna reprízovaného seriálu Bylo nás pět.

Kromě psaní moderuje Dobré Ráno v České televizi, na stejném programu i provází s Míšou Maurerovou cestovatelský seriál Bedekr a pracuje taky v Českém rozhlase jako moderátor pořadu Dvanáct ve dvanáct.

"Mým snem ale je, že jednou budu pracovat jenom na své velké zahradě, budu mít malé hospodářství se zvířaty, takže přes den práce fyzická a večer psaní příběhů a vyřezávání do dřeva. A budu moudrý starý a v klidu."
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47