Slavná zpěvačka tedy dopadla: Alkohol, pobyt na ulici, promiskuita, slepota

 Celebrity 
13. října 2015 16:45 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jedna z nejslavnějších písní Edith Piaf  Youtube
Jedna z nejslavnějších šansoniérek světa údajně přišla na svět na chodníku v Rue de Belleville, číslo 72. A celý život Édith Piaf jako by tahle událost předznamenala. Édith byla typické dítě ulice a právě na ulici získala největší školu života.

Ve třech letech téměř oslepla následkem keratitidy a neviděla až do svých sedmi let. Podle jednoho z životopisů se dívence vrátil zrak, když prostitutky shromáždily peníze na její pouť k uctění Terezie z Lisieux, během níž se zázračně uzdravila. A proč právě prostitutky? Jeden čas žila malá Édith v nevěstinci, ve kterém dělala bordelmamá její babička. Odtud zřejmě pramenila její náklonnost k mužům. Zpěvačka se nikdy netajila tím, že jeden muž byl pro ni málo a dlouhou dobu si pletla sex se skutečnou láskou.

Poprvé se zamilovala v sedmnácti letech, ale vztah to byl prapodivný. Její přítel Luis Dupont ji bil a nakonec ji naučil i pít. Když se jim narodila dcerka Marcelle, zpěvačka se jako matka v nejlepším světle neukázala a o svou dceru se příliš nestarala. Když dívenka ve třech letech zemřela, srazilo to Édith na kolena. Začala pít ještě víc a střídala jednoho muže za druhým. Její promiskuita byla až zarážející.

Svoji velkou lásku potkala při svém americkém turné v roce 1949. Byl jím ženatý boxer Marcel Cerdan, který ovšem zemřel při letecké nehodě v říjnu 1949 během letu z Paříže do New Yorku. Jejich milostný poměr obletěl celý svět a zaplnil titulní stránky novin. Po jeho smrti to šlo se zpěvačkou z kopce. Nezřízeně pila a navíc jezdila autem jako šílenec. Za krátkou dobu měla osm autonehod! Při jedné z nich v roce 1951 se Piaf vážně zranila. Zlomila si dvě žebra a ruku a v té době se stala závislou na morfinu. Třikrát se léčila ze závislosti, ale vždy bez valného výsledku.

Jedna z nejúžasnějších šansoniérek světa zemřela 11. října 1963 ve věku 47 let. Její písně jsou tu ale stále
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod