Bohem nadaný umělec se udusil vlastními zvratky! Vražda nebo nešťastná náhoda?

 Celebrity 
19. září 2015 10:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Klub "27" se před čtyřiceti lety rozrostl o dalšího člena Facebook
Jeho smrt šokovala celý hudební svět. Když byl 18. září 1970 nalezen Jimi Hendrix mrtvý, zdráhali se té zprávě fanoušci geniálního kytaristy uvěřit. Hendrix se zařadil do nechvalně proslulého "Klubu 27", tedy k umělcům, kteří zemřeli předčasně, a to právě v sedmadvaceti letech.

Jimi byl vynikající muzikant, ale jinak flákač, kterého vyhodili i ze střední školy. Živil se všelijak, a když jej v devatenácti letech podruhé chytili v kradeném autě, dostal nůž na krk. Buď půjde za mříže, nebo do armády. Jimi se navlékl do uniformy elitní 101. výsadkové divize, ale brzy se začal poflakovat i tam a hledat cestičky, jak z armády ven. Jeho velící důstojník s ním ztratí trpělivost a do hlášení napíše: „Nemá zájem o cokoliv společného s armádou. Vojín Hendrix nikdy nedosáhne standardů, které potřebujeme. Armádě jenom prospěje, pokud jej pošleme pryč tak brzy, jak jen to bude možné!“

Po odchodu se potuluje po klubech a jeho prvním angažmá je doprovod striptýzového čísla. Na jaře 1967 se koná jeho první britské turné a Hendrix získává pověst nejen svým výstředním vystupováním, ale konečně i svojí hudbou, kterou tvoří kombinace blues a tvrdého rocku a samozřejmě mnohoznačnými texty. Zvrat v jeho kariéře nastává, když si ho v jednom klubu poslechne Paul Mc Cartney a zasadí se o to, aby hrál na Monterey Pop Festivalu. Půlhodinové vystoupení z něj udělá hvězdu. Vrcholu své kariéry dosahuje v roce 1969 na legendárním Woodstocku.

Poté to jde s kytaristou z kopce. Střídá ženy, bere drogy a svůj talent utápí v hektolitrech alkoholu. Když je nalezen mrtvý, je v jeho smrti několik nesrovnalostí. Podle oficiální zprávy se zadusí vlastními zvratky po předávkování léky. Jenže v plicích jsou nalezeny stopy po červeném vínu, stejně jako se nachází voda u utonulých lidí. Někdo tvrdí, že zemřel v domě, jiní zase, že umírá v nemocnici. Objevují se i spekulace, že za jeho smrtí stojí jeho manažer, který chtěl shrábnout peníze z pojišťovacího podvodu. Kde je pravda již dnes těžko někdo zjistí, ale svět přišel o výjimečného kytaristu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod