Českého herce našla policejní hlídka mrtvého v jeho bytě! Zničil ho naprostý nezájem filmařů?

 Celebrity 
05. září 2015 00:08 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pamatujete si na něj? Trochu sebevědomý vodník ve Vorlíčkově kultovní komedii Jak utopit doktora Mráčka Česká televize
Pamětníci si na Miroslava Masopusta jistě vzpomenou. Talentovaného a skromného herce asi nejvíce proslavila role v komedii Jak utopit doktora Mráčka, kde tak blbě přišel o vodnickou nesmrtelnost, když se spustil s obyčejnou smrtelnicí.

Kdysi hojně obsazovaný herec upadl zcela nepochopitelně v zapomnění. Divadelní, filmoví i televizní tvůrci jako by o něm vůbec nevěděli. Přitom v 70. a 80. letech šel Masopust z role do role. Lásky hra osudná, Kdo hledá zlaté dno, seriál Zlá krev, Třicet případů majora Zemana. Pak jako když utne. Posledními roky provázela Miroslava Masopusta samota a opuštěnost.

Nenaplněné ambice začal řešit alkoholem. To zapříčinilo, že přišel o angažmá i o těch několik málo hereckých příležitostí, které mu ještě zůstaly. Poslední ránu mu zasadila smrt manželky. Po jejím odchodu v roce 1999 se uzavřel do samoty a ani alkohol nedokázal otupit jeho bolest a žal.

Když v červenci roku 2009 zemřel, byl úplně sám. Podle hercových kolegů si v poslední době stěžoval na úporné bolesti a točení hlavy. Jeho tělo našla v bytě až policejní hlídka. Do malého sálu strašnického krematoria se tehdy přišla rozloučit jen hrstka nejbližších přátel a známých.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008