Nad smrtí nejpopulárnější ženy na světě a módní ikony se vznáší obří otazník? Proč musela zemřít tak mladá?

 Celebrity 
01. září 2015 11:25 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Diana byla ikonou a módní inspirací pro ženy na celém světě Wikipedie
Život lady Diany, princezny z Walesu, vyhasl před osmnácti lety, 31. srpna 1997. Stalo se tak v jednom z pařížských tunelů pod Place de l´Alma nedaleko Louvre. Krátce po půlnoci luxusní vůz, ve kterém seděla princezna z Walesu se svým milencem Dodim Al-Fayedem, ve snaze ujet před francouzskými novináři vjel do tunelu a v obrovské rychlosti narazil do zdi. Řidič s Dodim byli na místě mrtví, Diana ještě chvíli o svůj život bojovala. Její zranění byla však natolik devastující, že po převozu do nemocnice zemřela.

Při vyšetřování této tragické události dochází stále k mnoha pochybnostem. Jak to bylo skutečně se smrtí princezny a zda to měla být právě ona, kdo měl být odstraněn. O tom se vedou stále nekonečné diskuse.

Podle některých zdrojů byl vlastně cílem Dodo Al Fayed, který si nadělal v Británii mnoho vlivných nepřátel. Tato teorie je kupodivu nejrozšířenější. Vychází z toho, že smrt Diany využili nepřátelé Dodiho a jeho otce Mohameda Al Fayed Dodiho jako krytí pro skutečný cíl svého zločinu. Dodi byl podezřelý z korupce několika britských konzervativních poslanců, bylo mu zamítnuto přidělení britského občanství a o neposkvrněnosti jeho obchodních aktivit se dá velmi pochybovat. Do hry se pak měla dostat britská tajná služba či dokonce radikální islamisté, kteří tímto způsobem měli odklidit nepohodlného nepřítele.

Některé teorie mluví o tom, že smrt Diany byla fingovaná, neboť novináři znechucená princezna chtěla zmizet do ústraní z očí veřejnosti. Nehoda byla zinscenována právě z tohoto důvodu, ale dopadla tragicky.

Další spekulace se opírá o domněnku, že Diana představovala hrozbu pro trůn, byla těhotná se svým milencem a ohrožovala stabilitu celé Británie. Proto ji britská tajná služba MI6 měla nechat odstranit.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve