Až smrtelná choroba odhalila, že tenhle slavný herec byl na chlapy!

 Celebrity 
26. srpna 2015 16:45 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Michal Dočolomanský zemřel 26. 8. 2008 ve věku 66 let ČT
Před sedmi lety zemřel Michal Dočolomanský. Podlehl zákeřné rakovině plic. V té době se veřejnost poprvé dozvěděla o jeho utajované sexuální orientaci, kvůli které se rozvedl s manželkou Martou.

Michala Dočolomanského zbožňovaly stovky fanynek, ale ke sklonku jeho života se začaly objevovat informace, že to má s ženami přece jenom trochu jinak. V časech, kdy jeho tělo zachvátila těžká nemoc, mu totiž byl oporou televizní technik Alexander Godo. Herec o tomto tématu veřejně mluvit nechtěl. Stejně tak se bránil zveřejnit detaily svého zdravotního stavu. V rámci této snahy poslal otevřený dopis, v němž podstatě poprvé veřejně použil spojení "můj partner".

Zřejmě právě toto zvěřejnění bylo důvodem, proč se po hercově smrti jeho soukromí odvážil komentovat dlouholetý kolega a přítel Oldo Hlaváček. V roce 2010 vyšla kniha "Nezůstalo po nich ticho II", která se věnovala i životu Michala Dočolomanského. Hlaváček si v ní na kolegu, se kterým sdílel šatnu dlouhých 46 let, zavzpomínal. „Potřeboval jsem od něj půjčit vrtačku. Míšo měl představení, a tak mi řekl, abych si k němu pro ni skočil. Když jsem zazvonil u jeho dveří, otevřel mi náš společný přítel, v té době velmi populární zpěvák, o kterém se vědělo, že je jinak orientovaný. Ptám se ho: Ty tady co děláš? On mi na to řekl, že čeká na Mišu s večeří, až přijde z představení. Marta tam nebyla ...“ svěřil citlivé téma Michalův kolega.

Dočolomanský byl jednou ženatý a z manželství s Martou vzešly dvě děti, Michal a Marta. „Brali jsme se z lásky a prožili jsme spolu pěkných dvacet let. Když jsme se rozváděli, prožíval jsem těžkou krizi,“ vyznal se kdysi herec tisku.

Mezi nejznámější Dočolomanského filmy patří Adéla ještě nevečeřela, Tajemství hradu v Karpatech nebo Tisícročná včela. Jednu z posledních rolí vytvořil ve filmu Bestiář.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve