Exkluzivně: Marvanova chalupa je k dispozici. Máte šanci!

 Celebrity 
19. srpna 2015 04:56 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Chalupa Jaroslava Marvana, kterou miloval, je dnes k pronájmu na víkend, nebo na týden... archiv
Strávit pár dní tam, kde kdysi pobýval jeden z nejslavnějších českých herců. Procházet se po jeho zahradě, koukat se ze stejného okna jako on. To můžete, pokud si pronajmete chalupu Jaroslava Marvana ve Výšticích na Písecku v jižních Čechách. Majitelé ji nabízejí zájemcům.

Na týden vyjde chalupa na okraji malé vesničky na zhruba osm až devět tisíc, na víkend kolem čtyř tisíc korun. K dispozici je kompletní vybavení stavení, krásná zahrada a hlavně okolní příroda, klid, lesy, louky.

"Pamatuji si pana Marvana, jak se tu učil role. Sedával kolikrát na zahradě ale zády k cestě, aby ho lidi nepoznávali. Měl rád svůj klid. Když točil něco v jižních Čechách, třeba Šíleně smutnu princeznu, jezdil do Blatné odtud. Měl to kousíček," svěřil se VIPstory.cz jeden z místních.

Marvan pak ale nadával, že ho produkce šidí na dietách, protože byl mezi natáčením na chalupě a na na hotelu.

Současná majitelka Jitka Novotná získala chalupu od praneteře Jaroslava Marvana. Stavení bylo v exekuci a tak jej žena koupila, opravila a dnes chalupu využívá sporadicky Spíš ho pronajímá.

Marvan ale nebyl jediným slavným, kdo měl v této lokalitě chalupu. Jen o pár kilometrů dál v Cerhonicích žila na stáří v bývalé oboře hvězda prvorepublikového plátna Zdenka Sulanová, kterou si diváci pamatují z filmů jako Lízin let do nebe, Lízino štěstí nebo Madla zpívá Evropě. Když před jedenácti lety náhle zemřela, nechali její příbuzní její popel podle přání rozptýlit na píseckém Lesním hřbitově.

O necelých třicet kilometrů dál u Voltuše, která už ovšem spadá pod Středočeský kraj, chalupařila na svém mlýně Slávka Budínová, před lety zesnulý Otakar Brousek st., vedle něj má dodnes chatu Ladislav Potměšil a nebo nejobsazovanější český herec malých rolí Jan Kuželka. Kousek od Blatné, ve Slatině měla chalupu a poslední roky života tu strávila herečka Helena Růžičková.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008