Havlová může vydělat pořádný balík! Ví, jak na to!

 Celebrity 
06. srpna 2015 00:03 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Dagmar Havlová je zdatná obchodnice! Dobře ví, jak na to... archiv
Vdova po bývalém českém prezidentovi Václavu Havlovi Dagmar ví, jak na to! Společně se svou Nadací Dagmar a Václava Havlových může vydělat pěkný balík. Přišla na to, jak na to.

Možná se inspirovala u Jiřiny Bohdalové nebo jiné celebrity, která si své jméno jako značku zaregistrovala. Kdokoli teď bude chtít využít jméno VÁCLAV HAVEL, musí zacálovat. A může jít o desítky až stovky tisíc korun. A vzhledem k tomu, že příští rok by Havel oslavil 80 narozeniny, lze předpokládat, že podobných záměrů bude hodně.

Jenže, Dáša Havlová i Nadace najednou změnili názor. Zatímco před pár dny chtěli platit za všechno, teď je to jinak. Třeba náměstí v izraelské Haifě ponese exprezidentovo jméno. Zatímco měla ambasáda zaplatit 30 tisíc, teď je dědička a vedení nadace nechce.

"Pokud se jedná o bohulibou akci spojenou s uctěním památky prezidenta Václava Havla pojmenováním veřejného prostranství ve světě, nebudeme požadovat žádný poplatek, stejně jako jsme dosud nepožadovali," řekl ředitel nadace Vangelis Zingopis. Přitom poplatek původně chtěla, protože o záměru pojmenovat náměstí po Havlovi izraelská ambasáda včas neinformovala.

Například ale za ony slavné Lavičky Václava Havla "Havel´s Place - účtovat poplatek budou. "Tam kde jde o uctění památky Václava Havla, poplatek není, kde jde o komerční využití, pak poplatek požadovat budeme," tvrdí nadace. A Havlová tvrdí, že chce jen chránit jméno svého manžela a značku, aby ji nechtěl kdokoli zneužít a využít k různým podivným účelům.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve