Ája Vrzáňová: Zemřelo ji miminko, přátelila se s Warholem a obdivovala Vernera!

 Celebrity 
31. července 2015 08:20 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Ája Vrzáňová navštívila ČR naposledy před Vánoci padesatplus.cz
Legenda českého krasobruslení včera zemřela. Bylo jí 84 let. Její odchod byl náhlý, pravděpodobně vypovědělo srdce svou službu. Češka, která po emigraci žila v Americe měla hodně zvláštní osud, včetně toho, že prožila smrt miminka.

Ája Vrzáňová navštívila Česko naposledy loni před Vánoci. Přišla se podívat i na muzikál Fantom opery, z kterého byla nadšená.

Dětství strávila v jižních Čechách, v Husinci, kde se taky učila bruslit. S manželem v USA se nevěnovala bruslení, ale podnikání. Měli šest restaurací. Po jeho smrti všechny prodala.

"Chodili k nám velmi významní hosté. S mnoha z nich jsme se spřátelili. Ať to byl Paul Newman, Marlene Dietrich, Andy Warhol a další. Jednou dokonce Míša Baryšnikov tam přišel s Milošem Formanem, Martina Navrátilová přivedla mnoho tenistek… Číšníci měli z takových hostů radost, protože nikdo z nich nešetřil na dýšku. Aby si nezkazili pověst," prozradila před časem v rozhovoru velká dáma, která se vracela do Čech jednou či dvakrát ročně!

Do Česka jezdila většinou hlavně na Vánoce. Měla zde přátele a v čase, kdy zde byla, se snažila stihnout potkat se s přáteli a třeba i kolegy, včetně mladého Tomáše Vernera, kterého si velmi vážila a krásně o něm muvila.

Sama v mládí prožila velké drama. V osmi a půl měsících těhotenství potratila. Dlouho se z toho nemohla vzpamatovat, ale další děti neměla. "Velkou rodinu jsem nechtěla. Asi jsem se toho bála" říkala Vrzáňová.

Když jí manžel zemřel, sama nebyla. Nejdříve měla jednoho přítele a následně dalšího, tenistu, který byl o 12 let mladší. Následně se opravdu zamilovala. Před zhruba osmi devíti lety se velmi zamilovala.

"Mám nádherný vztah. Poznali jsme se už dávno, ale dlouho jsme pak jeden o druhém nevěděli. Našel mě přes internet, napsal mi dopis a poprvé jsme se setkali letos. Čtyřicet let poté, co jsme se viděli naposledy," řekla v jednom z rozhovorů. Ke sklonku života byla sama. Nicméně na život nezanevřela. Vždy chodila krásně oblékaná a dbala na svůj vzhled za každé situace.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod